Saturday, February 24, 2024

Da je energija hiše v soglasju z energijo človeka, je to za dobro počutje pomemben dejavnik. Ljudje zahodne smeri bi morali prebivati v hišah oziroma stanovanjih, ki imajo vhod iz ene od zahodnih smeri. Ljudje vzhodne smeri pa bi morali prebivati v hišah oz. stanovanjih, ki imajo vhod iz ene od vzhodnih smeri.


Ko partnerja gradita hišo ali kupujeta stanovanje, je zadeva enostavna, če imata isto energijo. Če pa pripadata različnim skupinam, se pojavi problem, na čigavo energijo naj bo naravnana hiša oziroma stanovanje? Na ženo ali na moža? V kitajski kulturi mora biti hiša naravnana na energijo moža oziroma družinskega očeta. Kitajci se zavedajo, da družina ni srečna, če oče ni srečen in uspešen. V zahodni kulturi se to dejstvo zanemarja ali pa ga napačno interpretirajo, kot to na primer počne cerkev.

Pa to ni odklanjanje ženske enakopravnosti, sploh ne. Bolj gre za prepričanje, da procesu osvobajanja žensk manjka subtilnosti, pravega občutka. Ženske postajajo možače, istočasno pa sanjajo o princu na belem konju. Hočejo vse, pa ne zmorejo. Vsakdo  pozn kakšno žensko, ki o svojih možeh in sinovih govorijo, da so reve. Pri tem pa jih nič ne moti, da brez njih ne morejo zabiti žeblja, zamenjati varovalke in še sto drugih stvari. Koliko bolj prijazen bi bil svet, če bi ženske in moški jemali drug drugega kot svojo drugo polovico in tako tudi z njo ravnali. Dejstvo je, da je ženska (jin) dopolnilo moškega (jang), ne pa njegovo nasprotje.  Drug brez drugega ne moremo.

Zato je povsem na mestu prepričanje, da se korenine zla, ki povzroča vse hujši razkroj družine in razraščanje zasvojenosti, nahajajo prav v konfuznem odnosu med spoloma. Otroci so zelo intuitivni in poniževanje očeta prenašajo najteže. Boj za prevlado v hiši se praviloma sprevrže v jemanje samozavesti očetu. Zaradi tega zamerim politikom in cerkvi, ki tega problema niso sposobni dojeti, so pa dovolj pametni, da ga na vsakem koraku izkoriščajo v svoj prid.

Za tiste bralce, ki ne berejo redno revije Karma plus in s tem prispevkov o feng shuiju, navajam način izračuna energije človeka

za moške:
Seštejemo vsa števila v letnici rojstva do enomestnega števila. Nato dobljeno vsoto odštejemo od 11. Upoštevamo lunarni koledar, po katerem se leto začenja približno 5 februarja. Če ste rojeni v začetku leta, se raje prepričajte, kdaj se je začelo leto po luninem koledarju.
Primer: Moški je rojen leta 1960, ima energijo 4.
1+9+6+0=16  1+6=7  11 – 7=4

za ženske:
Seštejemo vsa števila v letnici rojstva do enomestnega števila. Nato dobljeni vsoti prištejemo 4 in seštevamo do enomestnega števila.
Primer: Ženska rojena leta 1960 ima energijo 2.
1+9+6+0=16  1+6=7  7+4=11  1+1=2

Vzhodna skupina        Zahodna skupina
Energija        1, 3, 4, 9                       2, 5, 6, 7, 8
Smer            J, JV, V, S                      Z, SZ, JZ, SV

Usoda

Ali se še spomnimo grških mitov? Njihovim junakom je bila ob rojstvu prerokovana tragična usoda. Ojdipa, ki naj bi nekoč ubil svojega očeta in se poročil s svojo materjo, je njegov kraljevski oče takoj po rojstvu dal služabniku, naj ga ubije. Vendar služabnik ni mogel izpolniti ukaza in Ojdip je odrasel v tuji deželi. Ko je popotoval po grških deželah, je na poti je srečal arogantnega starca in ga v jezi ubil – ne da bi vedel, da je ubil lastnega očeta. Nato je prišel na kraljevi dvor, se zaljubil v kraljico in se poročil z njo – ne da bi vedel, da ima za ženo lastno mater.

Usodi se je težko izogniti. To vedo tudi Kitajci. Priložnosti, da nesrečen človek prekine s svojo slabo karmo, se sicer občasno ponudijo, vendar je tak človek običajno tako poln slabih energij, da te priložnosti prezre. Spomnim se primera neke svoje, danes že pokojne sošolke. Na zadnjem praznovanju obletnice mature je tarnala zaradi hudih zdravstvenih težav. Z nihalom sem ugotovila, da spi na vodnem toku. Izkazalo se je, da to že ve, ker ji je pred leti pregledal hišo bioenergetik, vendar je na istem mestu spala še naprej, saj ni našla možnosti, da bi prestavila posteljo, pa tudi nobenega zaščitnega sredstva proti sevanju ni imela v hiši. Svetovala sem ji, naj si čimprej nabavi zaščitno piramido. Ni mi odgovorila, ampak je vzneseno razlagala, h kakšnim zdravilcem vse hodi, celo v oddaljene kraje. Čez slabi dve leti je umrla – za rakom.

Ali lahko nekomu zamerimo, ker v poplavi najrazličnejših ponudb za ozdravljenje prezre osnovno – odpraviti vzrok za svoje težave? Ali si lahko zamerim sama, da nisem bila bolj prepričljiva? Ali bi se lahko kaj spremenilo? Nihče ni prerok v svoji domovini, pravi latinski pregovor. Vsakdo gre svoji usodi naproti. Šele takrat, ko je človek pripravljen kaj spremeniti v svojem okolju, si ustvari pogoje za spremembe v našem življenju.

O usoda Feng Shui hiše, dobra hiša, ČI, slaba hiša lahko preberete na Bodieko.si

Kategorija:   Novice, Urejanje doma
Naslednji prispevek

Ali otroke vzgajamo ali se vzgajajo sami?

13 junija, 2012 0