Friday, December 1, 2023

G-točka je kljub mnogim raziskavam ena izmed življenjskih skrivnosti. Strokovnjaki in znanstveniki za spolne odnose se že leta prerekajo, vendar se večina njih strinja, da G-točka obstaja in da lahko privede do nepozabnega orgazma.


Kaj je G-točka?

G ali Grafenbergova točka je zelo občutljivo tkivo, ki se nahaja na notranjem prednjem delu vagine. Ob stimulaciji privede do hitrejšega in močnejšega orgazma.

Zakaj je tako posebna?

Deborah Sundahl, strokovnjakinja za žensko ejakulacijo in avtorica knjige Ženska ejakulacija in G-točka pravi, da je G-orgazem edinstven in se razlikuje od klotiralnega orgazma. G-točka ima drugačno živčevje, ki oddajo drugačne dražljaje.

Je prisotna pri vseh ženskah?

Vprašanje, ki deli tudi znanstveno sfero, vendar strokovnjakinja za spolne odnose Lou Paget pravi, da ima G – točko vsaka ženska, vendar se med seboj razlikujejo. Za nekatere je draženje G-točke nepozabna izkušnja, spet druge ne čutijo ničesar. Podobno kot pri prsnih bradavičkah, nekatere ženske imajo občutljive, druge ne.

Ali stimuliranje G-točke pomeni zanesljiv orgazem?

Trditi, da boste s stimuliranjem G-točke zagotovo doživeli orgazem, je seveda neumestno. Če ste odkrili, da vam stimulacija G-točke prinaša prijetne občutke pa ste zagotovo na pravi poti. Več kot veste o svojem telesu, večja je verjetnost resnično doživetega orgazma.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Petdeset nians sive menja spolne navade mladih žensk

19 novembra, 2012 0