Saturday, April 13, 2024

Raziskovalci so izprašali 219 staršev, ki jim je bilo ponujeno genetsko testiranje, s katerim so določili verjetnost razvoja pogostih kroničnih bolezni sedanje sodobne družbe, kot so nekatere vrste raka, bolezni srca, povišanega holesterola in sladkorne bolezni.


Vsi sodelujoči so se za podobno testiranje zanimali tudi za svoje otroke.

V članku objavljenem v reviji Pediatrics so avtorji raziskave zapisali, da je starše najbolj zanimala verjetnost razvoja določenih bolezni in odkrivanja določenega tveganja pri svojih otrocih.

Starši vključeni v raziskavo so verjeli, da lahko genetsko testiranje privede do bolj zdravega življenjskega stila, ki lahko prepreči razvoj določene vrste bolezni.

Dr. Kenneth Tercyak, vodja raziskave in docent onkologije in pediatrije Centra za rak, ki se nahaja v sklopu znane univerze Georgetown je dejal: »Rezultati naše raziskave bi morali spodbuditi zdravnike in zakonodajalce, da razmislijo o genetskem testiranju otrok.«

Genetsko testiranje že nekaj časa ne spada v temo znanstvene fantastike. O morebitni koristi testiranja otrok pa se naj odločijo starši, glede na to, da zakonske regulative na tem področju še vedno ni.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Carski rez in prekomerna telesna teža

13 junija, 2012 0