Wednesday, July 17, 2024
13 junija, 2012

Gibanje za ohranitev javnega zdravstva obsoja novomeški primer

By 0 496 Views

Omenjeno gibanje zato skuša z zbiranjem podpisov državljanov prepričati državo oz. ministrstvo za zdravje, da ustavi takšno privatizacijo zdravstva v državi. Trenutno stanje na področju zdravstva v Sloveniji v gibanju namreč ocenjujejo kot zelo zaskrbljujoče, ker naj bi omejevalo pravice državljanov, večje število zdravstvenih delavcev pa bo posledično ostalo brez dela.


Podeljevanje koncesij "pod mizo"

Lekšetova je v Novem mestu znova poudarila, da je takšno podeljevanje koncesij "pod mizo" brez javnega razpisa nezakonito ter v nasprotju z evropsko zakonodajo. Po njenem mnenju občina Novo mesto tudi sicer nima sprejete strategije razvoja zdravstva. Koncesije so izbranim zdravnikom podelili v začetku tega meseca.

Predstavniki gibanja so zaradi sporne podelitve koncesij poslali tudi pismo novomeškemu županu Boštjanu Kovačiču, vendar se po besedah Lekšetove sploh ni odzval. Po njenem mnenju je to dodaten dokaz, da gre za nezakonite dogovore lokalnih političnih veljakov z izbranimi zdravniki.

Zbrali več kot 33.000 podpisov

V gibanju, ki so ga ustanovili 20. junija, so doslej v prizadevanju po ohranitvi javnega zdravstva zbrali že več kot 33.000 podpisov. Zbrati nameravajo do 100.000 podpisov, s katerimi bodo odšli k predsedniku vlade Janezu Janši ter ministru za zdravje Andreju Bručanu, je dejala Lekšetova. Podpise zbirajo na okroglih mizah, ki jih nameravajo izvesti po celi Sloveniji. Srečanja z občani so doslej že izvedli v Celju, Žalcu, Ljubljani, Ptuju, Kopru in Izoli.

Vir: Siol

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

20. oktober – svetovni dan osteoporoze

13 junija, 2012 0