Saturday, June 15, 2024

Glina stoji v zemlji od pet do osem milijonov let. Njena kakovost je odvisna od vrste mineralov v njej. Najprimernejša za zdravljenje je glina, ki jo na površje potegnejo iz največjih zemeljskih globin.


Obstajata dva načina uporabe gline. Zunanji in notranji. Verjetno vam je bolj poznana zunanja uporaba. Pri tej gre za obkladke in obloge. Če bi želela našteti vse težave, ki jih lahko zdravimo na ta način, bi mi najverjetneje zmanjkalo prostora, zato se bom osredotočila zgolj na nekatere: žolčni kamni, opekline, zmečkanine, vnetja notranjih organov, luskavica, izpuščaji, akne, vnetje kit, kostne in mišične poškodbe, očesne motnje, holesterol… Odvisno od prizadetega organa zunanje uporabljamo hladno, mlačno ali vročo glino. Vneto, oteklo, zmečkano ali naravno vroče mesto zahteva hladen glinen obkladek oz. oblogo. Pri obnavljanju kostnega tkiva in notranjih organov pa glino segrejemo.

Glino pa uporabljamo tudi notranje. Mogoče ste se ob tem spačili, vendar pa, ko boste ugotovili koliko dobrega vašemu zdravju lahko prinese vsakodnevni ‘glineni napitek’, boste verjetno spremenili mnenje. Zaužita glina razstruplja prebavni trakt, lahko bi rekli da je izredno modra snov, saj točno ve kaj je v telesu škodljivega, to povleče nase in se na koncu skupaj z vsemi strupi izloči iz organizma. Poleg strupov pomaga izločiti tudi razne parazite, krepi imunski sistem, pomaga pri boju s prostimi radikali in prispeva k povečanju rdečih krvničk. Lahko bi rekli, da je glina resnično ‘zlata vredna’, pa vendar si jo lahko privoščite tudi če niste bogataš. ‘Sivo zlato’ pa se radodarno lahko uporablja tudi v antistresne namene, v obliki raznih kopeli. Balneologija je veščina, ki enostavno ne more brez gline.

Bodite brez skrbi, notranje zdravljenje z glino ne prinaša nikakršnih stranskih učinkov. Pozorni bodite le v primeru, da uporabljate antibiotike. Takrat gline ne uživajte! Lahko pa jo uporabljate zunanje. Prav tako se glini odpovejte, če imate visok krvni pritisk ali, če ste intolerantni na železo.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Raziskava o bolečinah, ki jih povzroča rak

13 junija, 2012 0