Friday, June 14, 2024

Prav ste prebrali – grško razvajanje za vso družino. Pristen okus Mu Athentikos naravnega grškega tipa jogurta, ki je po novem na voljo tudi v kilogramskem pakiranju, bo vaše brbončice prav gotovo popeljal v svet grških užitkov.


Od zajtrka do sladic: uporaben pri pripravi marsikatere jedi

Jogurti Mu Athentikos iz Ljubljanskih mlekarn so prepoznavni po svojem polnem okusu in kremasti teksturi. Novo družinsko pakiranje Mu Athentikos naravnega grškega tipa jogurta, ki je narejen iz mleka slovenskega porekla, pa ponuja še več različnih možnosti uporabe tega vsestranskega izdelka v kuhinji. Idealen je za pripravo zajtrkov in polivk, odlično pa se bo izkazal tudi pri pripravi sladic in ostalih okusnih jedi.

Odkrijte pristen svet grškega užitka z recepti kuharskega mojstra

Da ne bi zmanjkalo idej, kako lahko grški tip jogurta Mu Athentikos vpeljete v svoj kuharski vsakdan, je poskrbel kulinarični bloger in kuharski mojster Sašo Šketa, ki na svoji spletni strani deli odlične recepte, s katerimi predstavlja raznolike načine uporabe grškega tipa jogurta v kuhinji. Za okus vam enega izmed njih predstavljamo kar spodaj.

Za sveže in slastno prebujanje: Zajtrk skleda z mangom, banano in grškim tipom jogurta Mu Athentikos

Sestavine:

2 banani
1 mango
500 g grškega tipa jogurta Mu Athentikos
1 žlica medu
ovseni kosmiči

Priprava:

V mešalnik (blender) dodamo 500 g grškega tipa jogurta Mu Athentikos, eno banano, pol manga in žlico medu. Zmešamo do gladkega in vlijemo v dve skledi. Čez potresemo še kosmiče, na kocke narezan mango in banano. Postrežemo dobro ohlajeno.

 

Vse preostale recepte najdete na spletni strani kuharskega mojstra Saša Škete, nekatere izmed njih pa tudi na embalaži novega Mu Athentikos grškega tipa jogurta v kilogramskem pakiranju. Ne pozabite spremljati Facebook strani Mu, kjer bosta v kratkem potekala kar dva simpatična nagradna izziva, v katerih boste lahko osvojili praktične nagrade.

 

Kategorija:   Kuharica, mama, otrok, Prehrana