Wednesday, May 1, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Horoskop: Januar 2010

By 0 445 Views

Oven (21.3. – 20.4.)

Letos se boste v tek pognali precej teže in počasneje kot navadno. V veliki meri bo k temu prispevala tudi atmosfera okoli vas, kateri smo se vsi skupaj v času novoletnih praznikov nekako izognili in se vsaj malo predali veselejšim občutkom, a kaj, ko streznitve ni bilo treba dolgo čakati. V večini meseca tudi za vas velja, da pazite na papirje, ki jih podpisujete, pa tudi sicer bi bilo pred začetkom kakršne koli večje aktivnosti ali projekta dobro stvar temeljito premisliti, da ne bi storili napak v korakih. V poslih, ki ste jih začeli že prej, je videti rutinsko obvladovanje položaja, tudi napredek, osloniti pa se boste morali predvsem na svoje lastne sile, saj na druge ne boste mogli računati. Tudi v ljubezni boste stopili raje korak nazaj, kot da bi tvegali. Konec meseca bo za vas neprimerno boljši kot začetek.


Bik (21.4. – 21.5.)

Že v samem začetku leta boste polni idej in dobre volje za delo. Okolica vas pri tem ne bo podpirala, zdelo se bo, kot da visijo na tem, kam se boste obrnili vi. Tudi zaradi tega je letošnji januar precej primeren za to, da si utrdite pozicijo, dokler se v tek ne spravijo tudi drugi. – V srčnih zadevah zastoj; retrogradnost Merkurja se pri vas vidi kot neko poravnavanje zadev za nazaj, morda tudi kot nesporazumi ali težave z besedami ali pa s papirji. Veliko boste razmišljali o izhodu iz tega, situacija pa se bo uredila do zadnjega januarskega tedna. – V financah si boste lizali rane po decembru in praznikih, v prvih treh tednih ne pričakujte bistvenega izboljšanja, malo bo treba pogledati po rezervah. Koncem meseca boste spet imeli vse pod kontrolo.

Dvojčka (22.5. – 21.6.)

Narobe svet – Dvojčki ste navadno med prvimi v vsakem dogajanju, tokrat pa se boste držali ob strani. Zaradi Marsove povezave z Merkurjem boste naredili veliko majhnih napak, ki vam bodo požrle nekaj miru, večje škode pa si ne boste naredili. Še več, proti koncu meseca se bo izkazalo, da ste se marsikaj naučili in da boste lahko hitro nadoknadili zamujene tedne. 18.1. znamenji zamenjata Venera in Jupiter, dva dni kasneje pa še Sonce – vse te spremembe pa bodo šle Dvojčkom izrazito na roke! – V službi boste nekaj počeli čisto po svoje, pa naj si drugi mislijo, kar si hočejo. Z nekoliko širšega gledanja vaših nadrejenih se to lahko spremeni v vašo veliko prednost. V nasprotnem primeru boste za drugič vedeli, do kod lahko greste, nekomu pa bo žal izgubljene priložnosti.

Rak (22.6. – 22.7.)

Raki pogosto zapadate pod vpliv atmosfere, ki vas obkroža, nakar se čisto po nepotrebnem navzamete slabe volje ali pomanjkanja elana. Položaj vaše Lune v začetku tega meseca ne daje obetov, da boste polni veselja in idej, prej nasprotno se boste nalog lotevali počasi, vendar pa vse opravili kvalitetno. Ne polagajte toliko pozornosti vsaki besedi, ki jo izreče kdo iz vaše okolice. Neprimerno bolje vam bo šlo, če se boste ravnali po starem japonskem pregovoru, ki pravi: "Če se boš ustavil vedno, kadar kje zalaja kak pes, ne boš prišel nikamor." – Letošnji januar je za vas tudi v veliki meri čas očiščenja, na primer nekih napačnih pričakovanj ali strahov, kar vsekakor ni slabo, saj boste potem bolj razbremenjeni.

Lev (23.7. – 23.8.)

Od vas bodo vsi veliko pričakovali. Navadili ste jih na to, da vedno veste, kje so rešitev problemov, pa tudi vam samim godi, če vas drugi vprašajo bodisi za mnenje bodisi za dovoljenje. Tokratni Marsov položaj vam ponuja krmilo v roke, vendar pa ne krenite prehitro in preširoko, saj so možne napačne poteze. Da bi se posvetovali z drugimi, od vas ni pričakovati, torej si vsaj vzemite čas, da pred skokom v akcijo dvakrat vdihnete in premislite, kaj in kako boste storili. – V vaših medsebojnih odnosih in srčnih zadevah Jupiter obeta, da bo prišlo do radikalnih besed in odločitev, nekoga boste postavili pred dejstvo. Če razmišljate o zvezi, ki ne bi bila zelo globoka, ampak bi vam prinesla bolj užitek in zabavo, potem je ta čas čisto pravšnji.

Devica (24.8. – 23.9.)

Ker se v januarju na svoji poti obrne Saturn, medtem ko je Merkur že od decembra retrograden, se vaši samozavesti ne piše najbolje. Čisto mogoče je, da ste se v zadnjem času preveč zanesli na svojo pridnost, vestnost, obzirnost in še kako lastnost, ki je sicer odlična in vam jo marsikdo zavida, izplača pa se ne najbolj. V istem času ste namreč pozabili še na marsikaj drugega, od občutkov do potreb in želja drugih, da ne govorimo o odnosu do sebe, ki pri Devicah nikoli ni zelo poudarjen. V tem mesecu se boste veliko ukvarjali z otroki, v srčnih zadevah pa bi veljalo znižati kriterije kritičnosti (ali pa samokritičnosti), ki vas zavira pri napredku. Čisto mogoče je, da boste imeli v ognju več želez kot le eno, a za notranji mir to ni najbolje.

Tehtnica (24.9. – 23.10.)

Tudi če ne boste prednjačili v akciji, pa bodo vaši koraki dobro premišljeni, čvrsti in nezaustavljivi – nazadovanja v tem mesecu ni videti. Saturn se od Venere sicer oddaljuje, a še vedno imate v spominu nekatere besede, ki ste jih slišali pred tedni in vam še vedno kratijo spanec; vaša usmerjenost k poslom, službi in karieri je zaradi tega zelo logična. Ker boste skrbeli tudi za to, da bo opravljeno tudi delo drugih (z nasveti, idejami ali pa s tečnobo), si boste utrdili položaj. S sodelavci je videti kratek stik čisto brez potrebe, vi pa boste ob tem močnejši. – Jupiter se sredi meseca umika iz vašega polja ljubezni, vendar tja istočasno prihajata Venera in Sonce, tako da vam v ljubezni ne more iti slabo. Doživeli boste neko potrditev in mir, ki si ga tako želite.

Škorpijon (24.10. – 23.11.)

Zelo prodorni boste, niti trenutka ne boste hoteli zamuditi. Drugi se vam bodo prav čudili, kako ste lahko že takoj prvi dan po praznikih tako stoodstotno pri stvari; drugi bodo še urejali vtise, spomine, finance ali karkoli že, vi pa jih boste opominjali, da niso tu zaradi tega … Zelo verjetni so kratki prepiri, v katerih pa ne boste imeli vedno prav, čeprav boste imeli zadnjo besedo. Bolje bi bilo, če teh kratkih stikov ne bi bilo, ker se škoda lahko pokaže tudi kasneje. – Tudi s sorodniki in sosedi boste v tem času bolj "na kratko", še posebej če med prazniki vse ni bilo tako, kot bi moralo biti. Ne rušite mostov po nepotrebnem, itak se nekaj časa ne boste videli, do takrat pa bodo stvari videti že čisto drugače.

Strelec (24.11. – 22.12.)

V prvi polovici meseca se bo vse v vašem življenju vrtelo okoli denarja. Preštevali boste kovance, preverjali vrednost delnic, izbirali nakupe ter razmišljali o tem, kako bi svojo materialno situacijo nekako izboljšali. Težava je v tem, da denar v tem trenutku za vas pomeni tudi prihodnost nasploh in se vam bo zdelo, da ne boste mogli uresničiti svojih želja ali pa vizije. Do 20. boste tako urejali zadeve za nazaj, varčevali in planirali prihodnje korake, ki jih boste koncem meseca realizirali brez večjih težav. – V službi zastoj, bodisi v delu, ki ga ne bo ali pa bo zahtevalo pogoste poprave, bodisi v odnosih, kjer je mogoče pričakovati iskanje krivcev. Ni videti, da bi vi pri tem utrpeli škodo, vsekakor pa ne bi bilo slabo, če bi samo poskrbeli za to, da vam ne bo mogoče kaj očitati.

Vodnar (21.1. – 19.2.)

Tudi za vas velja, da bo letošnji januar razdeljen na dve različni polovici. V prvi boste nekako rezervirani, več pozornosti boste posvečali idejam in argumentom, medtem ko boste v drugi polovici delovali precej bolj praktično, v smeri konkretnih rezultatov torej. Tudi materialno se bo položaj tedaj izboljšal, saj se Jupiter premakne v vaše finančno polje, Venera in Sonce pa bosta istočasno poudarila vaš jaz, zadovoljstvo in potrjevanje svojega jaz in svojega prav. Nezadovoljni boste s svojim videzom, možne so korenite spremembe bodisi garderobe bodisi frizure ali makeupa. – V ljubezni nekaj skritega ali pa odnos, ki bo zahteval nekaj preverjanja, ali ste še pri stvari ali ne več.

Ribi (20.2. – 20.3.)

Ribam bi se moralo v skladu s tem horoskopom v januarju goditi zelo dobro. Vaš vladar Jupiter se je po desetletju vrnil v vaše znamenje, kar je za vas na splošno ugodno. Ker se dva druga planeta istočasno prestavita v dvanajsto polje, boste imeli pri svojih prizadevanjih tudi veliko podpore oziroma sreče; če jo boste potrebovali, vam bo kmalu kdo priskočil na pomoč, tudi če ga ne boste prosili za to. – Pri svojem delu boste nekoliko preveč natančni, kratki stiki s sodelavci ali pa podrejenimi, če jih seveda imate, so v tem mesecu zelo verjetni. – V ljubezni veliko dogajanja, misli ali pa energije, v zvezi s tem pa boste razmišljali izrazito dolgoročno, torej ne o avanturah, ampak o trajnejši harmoniji.