Monday, June 17, 2024

Torta seveda še vedno ostaja v središču pozornosti vsake rojstnodnevne zabave otrok, vendar obstajajo tudi jedilniki, ki bodo med gosti hitro postali hit. Načrtovanje rojstnodnevnega menija pa ne sme biti težavno delo, kljub vsemu so te vrste zabave namenjene druženju, ter igranju in ne degustaciji, ter prenažiranju. Poglejmo nekaj enostavnih rojstnodnevnih menijev.


Mini sendviči

Mogoče so mini sendviči že nekoliko obrabljena zgodba, vendar kljub vsemu še vedno predstavljajo meni večine rojstnodnevnih zabav. Idej in interpretacij je ogromno. Igrate se lahko z vsebino in obliko. Npr. sendvič v obliko polžka naredite iz tanke tortilje. Na tortiljo nadevate na rezine narezan sir in šunko, po okusu in željah prelijete z izbranim prelivom. Nato tortiljo zvijete in narežete na kolobarje. V ‘polžke’ zapičite dva zobotrebca, ki predstavljata njegove oči.

Sadje

Seveda pa lahko priredite zabavo z zdravo hrano. Pladenj narezanega sezonskega sadja lahko pomeni pravo osvežitev. V poletnem letnem času pa se lahko poigrate z vsebino lubenice ali melone. Odrežite vrhnji del, do skorje izdolbite vsebino, jo narežite, ter jo skupaj za ostalim sadjem stresite nazaj  v votlo lubenico ali melono.

Sladice in pijača

Piškoti in domače sladice so prava popestritev rojstnodnevnih zabav. V kolikor domače piškote kombinirate z vaniljevim sladoledom ali pudingom, znajo biti še bolj okusne. Ob torti lahko ponudite otroški šampanjec, ki pa ga lahko z nekaj truda naredite tudi doma. Odprite steklenico mineralne vode, odlijte približno deciliter vode, ter jo nadomestite s sveže iztisnjenim limoninim ali pomarančnim sokom. Steklenico zaprite s primernim zamaškom iz plute ali plastike. V vmesnem obdobju naredite limonado, čaj… ter jih s slamico postrezite v majhnih stekleničkah – npr. od frutka ali podobnih pijač. 

Kategorija:   Novice, Prehrana
Naslednji prispevek

Zobna ščetka: električna ali navadna?

17 julija, 2014 0