Saturday, April 13, 2024

Številne raziskave so izgubo telesne teže povezale z višjo plodnostjo, zato se je na podlagi teh rezultatov znanstvena ekipa iz Penn State University odločila raziskati tudi korelacijo med izgubo telesne teže in spolno slo. Ženske s prekomerno telesno težo imajo težave z ovulacijo, kar posledično pomeni tudi z neplodnostjo. Omenjeno še posebej velja za ženske s prekomerno distribucijo maščob okoli pasu in bokov.


Raziskava je pokazala, da je imela izguba kilogramov zelo majhen vpliva na ovulacijo, ki je bila skoraj identična pred pristopom k izgubi telesne teže. Vprašalnik pa je odkril nekaj presenetljivega – povečan libido.

Poleg spolne strasti se je povečalo tudi vzburjenje. Raziskovalci so zaključili, da ženske v shujševalni kuri, pogosteje prakticirajo spolne odnose.

V podobni raziskavi so sodelovali tudi moški. Rezultat je bi podoben z razliko, da je izguba samo petih kilogramov znatno povečala vsebnost testosterona, kar bi lahko v prevodu dejali – shujšajte, okrepite libido in tako izboljšate posteljno aktivnost.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Menstruacija najpogostejši izgovor proti seksu

24 oktobra, 2012 0