Monday, July 15, 2024

Pomlad je tu, z njo pa se začenja tudi sezona piknikov in druženj v naravi. Da bo vaš piknik prijeten in zabaven, vam predlagamo nekaj iger, s katerimi boste zagotovili veliko zabave in veselja tudi vašim najmlajšim udeležencem. Pikniki v naravi so namreč odlična priložnost za skupinske igre, saj vam narava nudi veliko prostora in zanimiv teren za različne igre.


 

Iskanje zaklada

Nekje v okolici piknika skrijete zaklad. Zaklad je lahko škatla polna bonbonov ali čokolad, oziroma nečesa, kar bo otrokom predstavljalo nagrado. Nato narišete zemljevid, ki vodi do skritega zaklada. Zemljevid prilagajajte starosti otrok. Lahko mu dodate točke, ki predstavljajo postaje, na njih pa morajo otroci narediti različne naloge, na primer rešiti uganko, ali pa narediti vajo počepov. Če so otroci starejši lahko za orientacijo uporabljate tudi strani neba, sever, jug, vzhod in zahod. Na ta način lahko zahtevnost igre prilagajate in poskusite narediti igro čimbolj zanimivo in zabavno za vaše mlade raziskovalce.

Kipar

Gre za povsem preprosto igro. Enega otroka izberete in ta postane kipar. Ostali otroci se pomikajo po prostoru, dokler kipar ne reče stop, takrat morajo vsi otroci ostati v tistem položaju, postati morajo kipi. Zadnji, ki se premakne, postane nov kipar.

Kateri predmet je to

V veliko vrečo, damo več različnih predmetov, na primer avtomobilček, krtačko za zobe, kocke, kozarček ipd.. Otroci po vrsti sežejo z roko v vrečo in poskusijo na otip prepoznati predmet. Če otrok predmet pravilno prepozna, ga izvleče in obdrži. Na koncu zmaga tisti otrok, ki ima največ predmetov. Predmete, ki jih boste uporabili za igro lahko prilagajate starosti otrok, lahko so enostavno prepoznavni predmeti in malce težje prepoznavni predmeti.

 

Gnilo jajce

Otroci se posedejo v krog. Eden hodi okoli kroga, s seboj pa ima zmečkan papirček, ki je gnilo jajce. Medtem, ko hodi okrog otrok, enemu izmed njih zmečkan papirček spusti za rito. Če ta ne ugotovi, da ima za sabo gnilo jajce, ko mine en krog, on postane gnilo jajce. Če pa ugotovi vstane in teče za njim ter ga skuša ujeti. Če mu uspe ujeti gnilo jajce se lahko vrne v krog, če pa se gnilo jajce reši in se usede na njegovo mesto, potem on postane novo gnilo jajce.

Tags:
Kategorija:   Družina in finance