Saturday, June 22, 2024
12 aprila, 2021

Ima vaš otrok alergijo na cvetni prah? Poskusite tole ?

By 0 1944 Views

Beli repuh

Raziskava objavljena v British Medical Journal je pokazala, da je beli repuh podobno učinkovit kot antihistaminiki.


Fiziološka raztopina

Nosna razpršila, ki vsebujejo fiziološko raztopino, iz nosne votline učinkovito očistijo cvetni prah in obenem stanjšajo vnetje nosne sluznice. Ne povzročajo negativnih stranskih učinkov. Manj peloda, šibkejša je alergijska reakcija. V nekaterih primerih so celo bolj učinkovita kot antihistaminiki.

Kvercetin

Kvercetin je močan antioksidant in flavonoid. Največ ga vsebuje čebula, ki predstavlja kar 10% njene suhe teže. Odgovoren je za sproščanje histaminov in drugih spojin, ki vplivajo na imunski odziv na alergene v telesu. Zmanjša bolečino v sinusih. V kombinaciji z vitaminom C in grozdnim ekstraktom močno zmanjša simptome alergije.

Kanadski zlati koren

Kanadski zlati koren ima antibakterijske in astringentne lastnosti. V kombinaciji z razpršilom fiziološke raztopine lahko močno zmanjša simptome alergij na cvetni prah.

Pekoča in začinjena hrana

Pekoča začinjena hrana lahko stanjša in sprosti nosno sluznico. Bolj pekoča in začinjena je, boljši je učinek.

Pekoča paprika v prahu

Dela po istem principu kot začinjena živila. Lahko jo vmešate v fiziološko razpršilo. Številni alergiki prisegajo ravno na to kombinacijo.

Seveda je naravnih sredstev za lajšanja negativnih simptomov alergij še mnogo več. V kolikor naravne pripravke uporabljate v kombinaciji s farmakološkimi antihistaminiki se prej posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Določene kombinacije domačih in farmacevtskih zdravil lahko simptome alergij na pelod samo še poslabšajo.

Kategorija:   otrok, Zdravje
Naslednji prispevek

Grško razvajanje za vso družino

16 aprila, 2021 0