Wednesday, October 27, 2021
12 aprila, 2021

Ima va┼í otrok alergijo na cvetni prah? Poskusite tole ­čĹç

By 0 856 Views

Beli repuh

Raziskava objavljena v British Medical Journal je pokazala, da je beli repuh podobno u─Źinkovit kot antihistaminiki.


Fiziološka raztopina

Nosna razpr┼íila, ki vsebujejo fiziolo┼íko raztopino, iz nosne votline u─Źinkovito o─Źistijo cvetni prah in obenem stanj┼íajo vnetje nosne sluznice. Ne povzro─Źajo negativnih stranskih u─Źinkov. Manj peloda, ┼íibkej┼ía je alergijska reakcija. V nekaterih primerih so celo bolj u─Źinkovita kot antihistaminiki.

Kvercetin

Kvercetin je mo─Źan antioksidant in flavonoid. Najve─Ź ga vsebuje ─Źebula, ki predstavlja kar 10% njene suhe te┼że. Odgovoren je za spro┼í─Źanje histaminov in drugih spojin, ki vplivajo na imunski odziv na alergene v telesu. Zmanj┼ía bole─Źino v sinusih. V kombinaciji z vitaminom C in grozdnim ekstraktom mo─Źno zmanj┼ía simptome alergije.

Kanadski zlati koren

Kanadski zlati koren ima antibakterijske in astringentne lastnosti. V kombinaciji z razpr┼íilom fiziolo┼íke raztopine lahko mo─Źno zmanj┼ía simptome alergij na cvetni prah.

Peko─Źa in za─Źinjena hrana

Peko─Źa za─Źinjena hrana lahko stanj┼ía in sprosti nosno sluznico. Bolj peko─Źa in za─Źinjena je, bolj┼íi je u─Źinek.

Peko─Źa paprika v prahu

Dela po istem principu kot za─Źinjena ┼żivila. Lahko jo vme┼íate v fiziolo┼íko razpr┼íilo. ┼átevilni alergiki prisegajo ravno na to kombinacijo.

Seveda je naravnih sredstev za laj┼íanja negativnih simptomov alergij ┼íe mnogo ve─Ź. V kolikor naravne pripravke uporabljate v kombinaciji s farmakolo┼íkimi antihistaminiki se prej posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Dolo─Źene kombinacije doma─Źih in farmacevtskih zdravil lahko simptome alergij na pelod samo ┼íe poslab┼íajo.

Komentarji
Kategorija:   otrok, Zdravje
Naslednji prispevek

Gr┼íko razvajanje za vso dru┼żino

16 aprila, 2021 0