Wednesday, June 19, 2024

Deklica je pri treh izjavila, da razmišlja, kakšne je bil svet pred človeštvom, pri šestih je božična darila želela podariti revnim. Včasih se popolnoma zamakne in Mariji pove, da razmišlja.


O indigo otrocih se ne morejo zediniti niti strokovnjaki. Ne vedo, ali gre za izjemno inteligentne otroke, ki imajo težave z okolico zaradi drugačnega načina razmišljanja, ali otroke, ki imajo resne čustvene  težave. Večina staršev indigo otrok se pritožuje, da jim niso kos. Begajo jih z nenavadnimi vprašanji, presenečajo z znanji, ki bi jih pripisali starejšim, in čudijo z navadami, kot je na primer to, da ne jedo ničesar, kar je zelene barve.

Indigo otroci begajo tudi pedagoge. Imajo jih za nadarjene, čustvene in neprilagojene ter kreativne. V šoli se ne znajdejo, saj jih sistem, ki ne dovoljuje drugačnosti, duši. Mnogokrat jim pripisujejo hiperaktivnost, saj otroci ne pridobivajo delovnih navad in pozabljajo tudi tako preproste stvari, kot so skrb za domačo mačko.

„Ti otroci se rodijo bolj senzibilni, kot so se rojevale generacije pred njimi. Imajo veliko sposobnost opazovanja, zaradi velike količine informacij, ki jih konzumirajo, pa se hitreje utrudijo. Z njihovimi dejanji „upravljajo“ čustva. Moti jih krivica in so sposobni zelo burno reagirati zaradi malenkosti. Njihova drugačnost se vidi že v vrtcu in že takrat bi morali z njimi delati drugače,“ pravijo strokovnjaki.

Vir: Dnevnik 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Od stekleničke nazaj k polnemu dojenju

13 junija, 2012 0