Wednesday, May 29, 2024

Nedavna raziskava na najstnikih med 13 in 18 letom je odkrila, da bodo najverjetneje najbolj inteligentni in najmanj inteligentni otroci dlje časa nedolžni.


Najstniško obdobje je čas odraščanja v katerem se večina ukvarja prav samim seboj in svojim razvojem. Postanemo celo pretirano obremenjeni , kar nam vzame preveč časa in energije. Raziskava v ZDA je pokazala, da se najstniki z vrha in dna IQ lestvice s spolnostjo skoraj ne ubadajo. Visoka inteligenca lahko v najstniških letih deluje kot faktor zaščite.
 

Študenti naravoslovnih smeri seksajo najmanj

Vsak odstotek na IQ lestvicah pri moških pomeni 2,7% manjšo verjetnost spolnega odnosa. Pri dekletih je ta odstotek 1,7%.

Spet druga raziskava, ki se je osredotočila na študijsko obdobje, je ta spoznanja potrdila. IQ lahko vpliva na odlaganje prvega spolnega odnosa vse do odrasle dobe.

V povprečju najstniki izgubijo nedolžnost do dvajsetega leta starosti. Pri inteligentnejših pa ni tako. V povprečju jih v času šolanja nedolžnost izgubi zgolj 50%. Od teh jih največ študira na fakultetah naravoslovne smeri. Manjša spolna aktivnost se pojavlja tudi pri samozadovoljevanju, ki je pri dekletih zelo redko.
 

Večji testisi manjši možgani?


K temu pripomorejo visoki cilji, ki zahtevajo veliko časa in pozornosti, zato za druge stvari enostavno zmanjka časa. Nekateri so mnenja, da inteligentnejši ljudje ne seksajo zato, ker so drugim povsem neprivlačni.

Karakteristika atletske telesne gradnje za njih ni značilna. Izostanek seksualne potrebe in manjša mišična masa lahko kažeta na pomanjkanje moškega spolnega hormona testosterona, ki ponavadi vpliva na nižjo stopnjo inteligence. Vemo, da lepota (seksapil) in pamet ne gresta skupaj.

Glede na to, da se velikokrat primerjamo z živalskim svetom, lahko kot zanimivost navedem rezultate preučevanja netopirjev, ki so pokazali obrnjeno proporcionalnost velikosti njihovih testisov in velikostjo možganov. Večji so testisi, manjši so možgani.

Verjetna resnica je, da vsaka skrajnost prinaša svoje prednosti in pomanjkljivosti, ne reče se zastonj zlata sredina. Mnogokrat je biti najbolje povprečno inteligenten, s povprečnim penisom in povprečno velikim avtomobilom.

 

Sorodni članki:

 

Kategorija:   Zanimivosti
Naslednji prispevek

Poznate razliko med butch in lipstick lezbijkami?

13 junija, 2012 0