Friday, December 1, 2023

Najslabše je, če svojega otroka budite s pomočjo budilke, najboljša za prebujanje pa je modra svetloba.


„Če želite, da se otroci zbudijo pozitivni in energični, je najbolje, da jih pri prebujanju izpostavite modri svetlobi, ki delno stimulira delovanje možganov, ko so oči še zaprte. Modra svetloba je za možgane v prebujanju bistveno manj neprijetna kot bela,“ pojasnjuje dr. Frank Loulis.

To pa ni edini trik v njegovi zbirki. Študentom na primer svetuje, da na izpitu uporabljajo posebni način dihanja: vdihnejo skozi eno nosnico, izdihnejo skozi drugo. Tovrstno oskrbovanje možganov s kisikom, ki mu avtor pravi dihanje z alternativnimi nosnimi odprtinami, bojda povečuje uspeh na izpitu, in to celo za 10 do 20 odstotkov.

Dr. Frank Loulis vsem otrokom, ki imajo težave s pomnjenjem, priporoča še eno metodo: žvečenje žvečilnega gumija. „Žvečenje namreč čeljust spravi v plesni ritem naprej – nazaj, kar jim pomaga, da bolje absorbirajo informacije,“ razlaga dr. Loulis, in dodaja, da dihanje skozi usta znižuje inteligenco, dihanje skozi nos pa pomaga pri vzpostavljanju metabolizma, ki je najbolj ugoden za telo in možgane.

Ideje, ki jih „ponuja“ dr. Loulis, so na prvi pogled sicer nenavadne, je pa zgodovina že večkrat pokazala, da so se teorije, ki jim ni nihče ni verjel, kasneje izkazale za pravilne.

Vir: Dnevnik

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Če hočete prenehati kaditi, pojdite na tek

13 junija, 2012 0