Wednesday, May 29, 2024

Čeprav je redna nega telesa danes samoumevna, obstaja telesni predel, o katerem je mnogim ženskam neprijetno govoriti, a vendar potrebuje posebno pozornost in nego. Intimni predel potrebuje blago umivanje – ne le za dobro počutje, temveč predvsem zato, da ostane zdrav. Pravi izdelek za nego intimnih predelov bi zato moral biti del vsakodnevne nege, enako kot gel za prhanje ali dezodorant.


Posebno blaga nega za naš najintimnejši del

Ženski intimni predel je posebej občutljivo območje. Skoraj vsaka ženska ima kdaj težave z draženjem v tem predelu. Tudi glivične okužbe niso nobena redkost – 75 odstotkov vseh žensk vsaj enkrat v življenju trpi zaradi tovrstne infekcije. Kljub temu so mnoge ženske negotove, kadar imajo težave na intimnem predelu – po eni strani jim je o tem neprijetno govoriti, po drugi strani pa enostavno premalo vedo o vzrokih in preprečevanju teh težav.

Pomembno pri umivanju: prava pH-vrednost

Intimni predeli zelo občutljivo reagirajo na zunanje vplive. Razvoj patogenih bakterij ali glivic običajno učinkovito zavira posebej nizka pH-vrednost vaginalne flore. V tem nekoliko kislem okolju namreč mikroorganizmi, ki povzročajo bolezni, le težko preživijo. Ravnovesje te naravne zaščite pa se lahko hitro poruši. Nega, ki ni optimalno prilagojena temu okolju in ki spremeni pH-vrednost, lahko povzroči draženje in okužbe nožnice. Takšni izdelki so npr. mila in mnogi običajni geli za prhanje.

Obstaja več dejavnikov, ki spremenijo naravno vaginalno floro. Na povišanje pH-vrednosti lahko vplivajo hormonske spremembe med menstruacijo, nosečnostjo ali meno, različne bakterijske infekcije, pretirana higiena intimnih predelov z neprimernimi izdelki za umivanje, ki vsebujejo mila, zdravljenje z antibiotiki ali kortizonom, sladkorna bolezen, stres …

Ko je ravnovesje kožne flore v intimnem predelu porušeno, se lahko patogene bakterije in glivice zelo hitro razmnožijo. Tipični in zelo neprijetni simptomi so srbečica, skelenje, rdečine in izcedek, ki močno ogrozijo dobro počutje pacientke. Bakterijske infekcije so lahko še posebej nevarne med nosečnostjo, saj povečajo tveganje za prezgodnji porod. Zato bi morala vsaka ženska skrbeti za to, da občutljiva flora nožnice ostane v fiziološkem ravnovesju. Mila in mnogi geli za prhanje tega pogoja ne izpolnjujejo, saj je njihova pH-vrednost praviloma višja. Zaradi pogoste uporabe teh izdelkov se lahko spremeni pH-vrednost in se poruši občutljivo ravnovesje vaginalne flore.

Eucerin® fluid za intimno zaščito umiva izjemno nežno

Z novim Eucerin® FLUIDOM ZA INTIMNO ZAŠČITO je lahko sedaj umivanje občutljive kože na intimnem predelu še posebej blago. Fluid je povsem prilagojen posebnim potrebam tega predela. Njegova vrednost pH 4,5 ustreza kisli vrednosti vaginalne flore.

Eucerin® FLUID ZA INTIMNO ZAŠČITO po uporabi skrbi za ohranjanje zdrave pH-vrednosti do 4 ure. Poleg tega čisti izjemno blago in pomiri razdraženo kožo. To omogoča posebna kombinacija mlečne kisline in bisabolola:

  • Mlečna kislina pomaga ponovno vzpostaviti kislo okolje in stabilizira pH-vrednost. Tako se okrepi koži lasten »ščit« pred neželenimi mikroorganizmi in infekcijami. Poleg tega ima mlečna kislina kot naravni vlažilni faktor tudi negovalen in vlažilen učinek na kožo.
  • Bisabolol je pridobljen iz olja kamilice ter deluje protivnetno in pomirjevalno.

Eucerin® FLUID ZA INTIMNO ZAŠČITO ne vsebuje mil in barvil ter je primeren za vsakodnevno uporabo. Pomiri občutljivo kožo, zdravniki pa ga priporočajo kot dodatek h ginekološkemu zdravljenju.

Eucerin® FLUID ZA INTIMNO ZAŠČITO, 250 ml, pribl. 8,99 EUR

\"www.SlikoMat.com\"

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Vonj sivke izboljšuje razpoloženje

13 junija, 2012 0