Monday, April 22, 2024

Deklica je bila spočeta s pomočjo IVF postopka in se je 70 letnemu očetu in 57 letni materi rodila 26 maja 2010.


»Nikoli se nista vprašala, kaj bo z njuno hči v primeru, da zelo mlada ostane sirota, še pred tem pa morala kot otrok poskrbeti za svoja ostarela starša,« je objavilo sodišče.

Otrok je plod številni zmešanih idej, ki jih omogoča gentski napredek, je ocenilo sodišče in obsodilo narcisoidno starševsko željo po otroku.

Odvetniki staršev Gabrielle in Luigija Abrosis so že napovedali pritožbo.

Sodniška odločitev je vzpodbudila razpravo v kateri je časopis La Stampa objavil pričanja prvih Italijank, ki so ob pomoči IVF postopka zanosile in rodile globoko v menopavzi.

Par se je poročil leta 1990, takrat je bila Gabriella stara 36 let. Zanositi ni uspela niti po desetih poskusih zunaj telesne oploditve. Par je dvakrat oddal zahtevo za posvojitev in bil obakrat zavrnjen. Po boju z administracijo sta se odločila za oploditev s pomočjo donatorjev iz tujine.

Ko je bila deklica stara mesec dni jo je oče za štirideset minut pozabil v avtomobilu, sosedi pa so početje prijavili policiji. Od takrat proti staršem vodijo proces zaradi zanemarjanja otroka.

Lansko leto je znana italijanska pevka Gianna Nannini v 54 letu starosti rodila hči in v Italiji vzpodbudila razpravo o babicah-materah.

Znano je, da je najstarejša ženska s pomočjo IVF postopka rodila stara 67 let. Dvojčka sta se leta 2006 rodila Španki Carmeli Busada. Nekoliko mesecev kasneje je medijem priznala, da je zdravnikom prikrila svojo biološko starost.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Vse dražje zdravljenje raka

13 junija, 2012 0