Monday, June 17, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Izberite spol otroka

By 0 4542 Views

Številni znanstveniki so razvili teorijo, da lahko pari, s spolnimi odnosi in hrano pripomorejo k želenemu spolu otroka. Če si starša želita sina, bi morale matere uživati hrano bogato s kalcijem in natrijem.  


Znanstveniki pojasnjujejo, da je spol otroka določen v trenutku oploditve, saj spermatozoid nosi ženske X, ali moške Y kromosome. V kolikor jajčece oplodi ženski spermij, bo spočeta deklica, v kolikor jo oplodi moški, bo otrok moškega spola.  

Če želite otroka moškega/ženskega spola, si lahko pomagate s primernimi spermiji, ter tako preprečiti pot nosilcem nezaželenih kromosomov.  

Spolno aktivnejši lahko pričakujejo sina

Moški spermiji so vitki in gibljivi, vendar v primerjavi z ženskimi, ki so počasnejši, niso tako trdoživi in vzdržljivi. V kolikor pride do ejakulacije dva dni pred zrelostjo jajčeca, se navadno rodijo deklice, ejakulacija na dan ovulacije pa se v večini primerov konča z rojstvom dečka.  

Britanski zdravniki verjamejo, da je verjetnost za rojstvo sina večje, če ženska daljši čas ne more zanositi. Do tega zaključka so jih pripeljali podatki zbrani pri 5.000-ih staršev. Iz podatkov je razvidno, da se je kar 58-tim odstotkom ženskam, ki so se več kot leto dni trudile zanositi, rodil moški potomec. Vsako naslednje leto prizadevanja za zanositev, je možnost rojstva sina povečala za štiri odstotke.  

Zdravniki so mnenja, da lahko spolno aktivnejši pari pričakujejo sina.  

Ženskam, ki želijo hči priporočajo spolni odnos dva dni pred ovulacijo

Če verjamemo znanstvenim ugotovitvam, na spol otroka vpliva tudi prehrana. Ženske, ki sanjajo o fantku, naj uživajo hrano bogato s kalcijem in natrijem, tiste ki želijo hči, pa naj posežejo po živilih polnih magnezija in kalcija.  

Jajčece je lahko oplojeno znotraj 36 ur, zato se na podlagi tega lahko določi spol otroka. Če računamo, da ovulacija nastopi štirinajst dni pred ciklom, ženskam, ki želijo sina svetujejo spolne odnose vsake tri do štiri dni, kar bo povečalo koncentracijo in gibljivost spermijev. Spočetje se v tem primeru zgodi v času ovulacije, oziroma dan prej.  

Ženskam, ki želijo hči, se priporoča spolni odnos dva do tri dni pred ovulacijo, po tem pa je potrebno abstinirati. Trdoživi spermiji (še vedno gre za najhitrejšega in najbolj vzdržljivega med sebi enakim), ki nosijo ženske kromosome bodo oplodili jajčece, moški pa bodo umrli v kisli sredini.