Monday, March 4, 2024

Če ste med tistimi ki se sprašujemo, kako izboljšati svoj finančni položaj in ste prepoznali problem, je sedaj čas za akcijo. Za vsak problem je potrebno poiskati rešitev.


Torej, če niste zadovoljni s svojim trenutnim položajem je prvi korak ŽELJA PO SPREMEMBI. Dejstvo je, če boste delali to kar delate sedaj, se vaša situacija ne bo spremenila. Naslednji korak so DEJANJA. Ko se boste odločili, da resnično želite spremembe na boljše, je potrebno sprožiti določena dejanja. Vse odločitve in dejanja pa tudi niso najboljša in primerna za vsak trenutek, zato si morate določiti želene cilje. CILJI so tretji korak. Ker pa »potovanje brez zemljevida« ne bi bilo uspešno, je potrebno nenazadnje poiskati in oblikovati tudi POTI ZA DOSEGANJE ZASTAVLJENIH CILJEV (četrti korak). Ko boste vedeli kaj hočete in kako boste to dosegli, boste vedeli katere odločitve so tiste prave. Oblikujte si torej svoj »življenjski načrt«.

Pri vpeljavi sprememb je pomembno pred seboj vedno videti cilj, ki ga želite doseči. To vas bo motiviralo in usmerjalo na pravo pot. Ne iščite izgovorov, da se položaja na da izboljšati! Vaš uspeh je odvisen od vas samih. Premislite, kaj bi vam omogočilo višje plačilo. Je to morda višja izobrazba? Mogoče opravljen tečaj tujega jezika ali pa računalništva? Morda potrebujete menjavo delodajalca? Ali pa je potrebno obstoječemu delodajalcu predstaviti želje in razloge za povišanje plače?

»Vplivajte na svoje življenje!
Ne pustite, da vas vodijo drugi!«

AMBICIJ
info.ambicij@gmail.com

Kategorija:   Družina in finance, Novice
Naslednji prispevek

Kajenje slabo vpliva na kariero

13 junija, 2012 0