Monday, July 22, 2024

Organizem vam bo hvaležen, če se boste odločili za hitro razstrupljanje. Ne samo, da se bo nekaj kilogramov stopilo kot bi mignil, tudi morebitne prebavne motnje bodo odpravljene. Razstrupljanje naj traja 4 ali 5 dni. V tem času pijte veliko vode nesladkanega čaja in sveže (prav tako nesladkane) sokove. Z jedilnika popolnoma črtajte alkohol, kavo, mlečne izdelke, agrume, pšenico in rž ter predelano hrano. Pozdravite pa naslednjo hrano: riž, ribe, perutnina, zelenjava, sveže sadje, ovsena kaša, prosena kaša…


Če vam tovrstno odrekanje ne diši preveč, se lahko odločite za drugačno pot. Ste že slišali za lunin post? Lunin post ni namenjen samo tistim, ki bi se radi znebili nekaj kilogramčkov, pač pa vsem ki bi se radi prečistili nakopičenih strupov in posledično bolje počutili. Prav zato je post na vsake toliko časa priporočljiv prav za vsakega izmed nas. Če se boste tako postili vsaj tri mesece boste opazili, da je razlika resnično opazna. Torej kdaj se postiti? Postite se predvsem ob polni in prazni luni, če želite zadovoljujoč rezultat. Kako uro pred pričetkom lunine mene pojejte nekaj lahkega, jabolko, banano, grozdje, korenje, jogurt s prepečenecem. Potem pa 24 ur ne jejte ničesar. In nikar se pred postom ne nažirajte češ, sedaj pa 24 ur ne bom smel jesti. Pa nikar v tem času ne mislite na hrano in ne glejte na uro kdaj vam bo že minil ta čas. Sprostite se in pozabite na hrano. Privoščite si veliko tekočine, saj prav to vaše telo najbolj potrebuje. Odžejajte se z vodo in nesladkanimi čaji kot je metin, bezgov, čaj preslice; prav tako so dobrodošle zelenjavne juhe. Dobro je, da si ta čas čimbolje zapolnite, se zaposlite, vsekakor vam priporočamo rekreacijo, ne posedajte pred televizijo, skratka bodite aktivni.

 

Spremljajte kako uspešno hujša Vanja Rainer (vodja projektov na bambino.si) in kdo vse se ji je pridružil. NAVIJAJTE da ji ne pade morala. 

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Z davkom na čokolado proti debelosti?

13 junija, 2012 0