Friday, December 2, 2022
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Jabolka so seveda glavna sestavina jabolčnega kisa, čeprav je moč v trgovinah kupiti tudi jabolčni kis, ki jabolka ni videl niti na drevesu. Jabolka so znano super živilo, ki vsebujejo številne vitamine in minerale, kot so pektin, beta-karoten, kalcij, železo, fosfor in kalij. Poleg tega so jabolka bogat vir encimov in aminokislin.


Čeprav ga uradna medicina kot zdravilo zavrača, je v Kitajski medicini običajno in priljubljeno zdravilo. Uporabljajo ga za preprečevanje artritisa, uravnavanje prebave, med drugim znižuje tveganje malignih obolenj, ter izboljša spomin. Resnica je takšna: domači jabolčni kis vsebuje sestavine, ki preventivno preprečujejo bolezni, podaljšujejo življenje in ohranjajo vitalnost.

Ostale dobrobiti jabolčnega kisa:

  • Uravnava delo jeter in želodca
  • Izboljšuje apetit
  • Pomaga pri hujšanju
  • Čisti jetra
  • Pomaga pri zastrupitvi s hrano
  • Eliminira toksine
  • Pomaga pri zdravljenju hepatitisa
  • Povečuje telesno energijo
  • Zaustavlja krvavitve
  • Znižuje krvni tlak
  • Znižuje vsebnost slabega holesterola

Jabolčni kis pa ni zgolj solatna začimba, temveč ga lahko uživamo kot samostojno jed, pomešanega z vodo tudi kot osvežilen napitek.

Komentarji
Kategorija:   Domača lekarna, Novice
Naslednji prispevek

Novo umetno srce

2 januarja, 2014 0