Thursday, June 8, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Babica me je poučila…


Sestavine vlečenega testa:

  • 500 dag gladke moke
  • 1 jajce
  • 1 ½ velika žlica olja
  • 2 dcl mlačne vode
  • Ščepec soli

Priprava:

V srednje veliki posodi, z kuhalnico, dobro premešamo sestavine. Nato gnetemo toliko časa, da nastane lepo gladko testo. Oblikujemo dve kepi, ki ju po vrhu namažemo z oljem, da se povrhnjica ne spremeni v škorjico. Kepi pokrijemo s posodo in pustimo počivati 1 uro.  

Mizo pogrnemo z prtom, ki ga rahlo pomokamo. Testo nato razvaljamo in pokapamo z margarino.  Žlica in pol stopljene margarine bo naredila testo elastično, tako da ga bomo veliko lažje razvlekli. 

Polovico površine rahlo premažemo z margarino in nanjo naribamo 4 velika jabolka. Dodamo malo žličko cimeta, dve vrečki vanilijevega sladkorja, 7 malih žlic margarine in 6 žlic sladkorja. Sestavine potresemo po površini, nato pa s pomočjo prta zvijemo od debelega proti tanjšemu koncu.  

Na namaščen pekač položimo zavitek, ki ga pečemo v že ogreti pečici, 45 minut, na 180 stopinj.

 

 

Komentarji
Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Vpliv genov na razvoj avtizma

13 junija, 2012 0