Saturday, February 24, 2024

V raziskavi je sodelovalo 125 moških in žensk starih od 25 do 60 let, z indeksom telesne teže (ITM) izmed 25 in 50, kar pomeni, da so vsi trpeli za prekomerno telesno težo.


Sodelujoče v raziskavi so razdelili v štiri skupine: prva skupina je za zajtrk zaužila dva jajca, druga je za zajtrk prav tako zaužila dva jajca, ki sta bili sestavni del diete z omenjenim vnosom kalorij in maščob, tretja skupina je jedla bagels peciva in četrta skupina, ki je uživala bagles peciva ob dieti z omejenim vnosom kalorij in maščob.

Po osmih tednih so kandidati iz skupine, ki se je ob jajcih držala diete z omejenim vnosom kalorij in maščob, največ znižala vrednost ITM.

Med ostalimi skupinami ni prišlo do bistvenega znižanja telesne teže, kar dokazuje, da jajca vplivajo na izgubo kilogramov samo pri ljudeh na dieti.

Odkritje so znanstveniki objavili v reviji International Journal of Obesitiy in zaključili: »Vključitev jajc v program hujšanja pomeni dodatek prehrambenih sestavin, ki lahko pospešijo izgubo odvečnih kilogramov.«

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Zakon vpliva na zdravje

13 junija, 2012 0