Wednesday, February 1, 2023
13 junija, 2012

Jajce povečujejo tveganje nastanka diabetesa

By 0 532 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Čeprav so jajca bogata s proteini in pomembnimi vitamini, znanstveniki trdijo, da lahko samo eno jajce na dan poveča tveganje obolenja za diabetesom, poroča DailyMail.


Znanstveniki so do zaključka raziskave prišli, ko so v obdobju dvajsetih let spremljali zdravje 57.000 žensk in moških.

Moškim, ki so vsakodnevno zaužili vsaj eno jajce grozi 60% višje tveganje nastanka diabetesa tipa 2, pri ženskah je tveganje višje za 77%.

Celo 90% pacientov z diabetesom zboleva za diabetesom tipa 2, ki ga povzroča nezadostno proizvajanje inzulina v telesu.

Ta tip sladkorne bolezni povzroča številne druge težave, kot npr. srčne bolezni. S pravilnim načinom življenja in z ustrezno terapijo se bolezen lahko kontrolira.

Če želimo preprečiti nastanke diabetesa, moramo jesti uravnoteženo prehrano, izogibati se moramo slanim in mastnim izdelkom, na jedilnik pa pogosteje uvrstimo sadje in zelenjavo.

Komentarji
Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Vadba med delovnikom sprošča

13 junija, 2012 0