Thursday, May 23, 2024

Raziskava, ki jo je vodila Kerri-Ann Jennings je odkrila nekaj majhnih skrivnosti, kako ostati ali postati bolj vitek. Raziskava ne govori o dietah ali pretirani telesni aktivnost, temveč zgolj o manjših spremembah življenjskih navad.


Oddaljite se od monitorja

Čas za kosilo ali malico pomeni čas za kosilo in malico, in ne hranjenje za delovno mizo. Odhod na malico je velik korak proti zdravi prehrani, ki vam bo pomagala, da jeste manj. Sodelujoče v raziskavi so prosili: prvič, da se med malico igrajo z računalnikom in drugič, da se hranijo v popolnem miru. Po tridesetih minutah so morali izpolniti vprašalnik o sitosti. Sodelujoči, ki so jedli v popolni osami, so bili v nasprotju z drugimi, popolnoma siti. Prav tako so ob naslednjih obrokih zaužili veliko manj hrane.

Uživajte hrano z visoko tekočinsko vrednostjo

Hrana z visokim odstotkom tekočine in veliko manj kalorijami, pripomore k boljšemu občutku sitosti. Lahko je to juha, solata, kumarice ali lubenica, potrebno pa je vedeti, da sama voda nima enakega učinka. Začnite s solato, ki vas bo odvrnila od glavne jedi. Nedavna raziskava je pokazala, da ljudje, ki pred obrokom zaužijejo dva kozarca vode, telesno težo izgubljajo hitreje.

Pomislite kaj jeste, preden pojeste

Zamislite si, da na mizi opazujte čokolado. Namesto da jo pojeste, zaprite oči in mislite na to.

Mogoče se sliši neumno, vendar lahko na ta način preprečite pretiravanje pri jedi. Nedavna raziskava zaključuje, da ljudje, ki predhodno mislijo na uživanje sladkarij, pojedo manj kot ljudje, ki so se vizualni vaji izognili.

Uživajte vitamine

Čeprav se veliko reklamirajo tablete za hujšanje, verjemite, da teh na tržišču še ni. Vsakodnevno uživanje vitaminov pa lahko doprinese k učinkovitejši izgubi kilogramov. Raziskovalec Angelo Tremblay prinaša zanimivo teorijo, ki pravi, da vitamini pomagajo pri topljenju odvečnih maščob. Njegova teorija pravi, da ob pomanjkanju vitaminov in mineralov, v človeškem organizmu vzpodbuja apetit. Zatorej uživajte vitaminsko bogato hrano.

Dnevne obroke razdelite na več manjših. Jejte počasi, zalogaj temeljito prežvečite. Osredotočite se na okus, aromo in teksturo hrane.

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Kateri toksini prebivajo v našem organizmu?

30 septembra, 2013 0