Thursday, July 18, 2024

Jesen je letni čas, ki v naš vsakdan prinese pisano paleto barv in mnogo idej za ustvarjanje. Če se sprehodimo po naravi, opazimo raznobarvne liste, ki padajo z dreves, želode, kostanj in še kaj. Z vsemi temi naravnimi pripomočki si lahko popestrimo hladne dneve in iz njih nekaj ustvarimo.


 

Divji kostanj

Potrebujemo le nekaj divjih kostanjev in zobotrebce in ustvarjanje se lahko prične. Z različnimi kostanji lahko izdelujemo figurice in se z njimi igramo. Če imamo doma še kaj plastelina, lahko z njim popestrimo naše ustvarjanje in dodamo še nekaj barv. S plastelinom lahko na primer našim figuricam naredimo oči, lase, lahko jih obujemo v čevlje ali jim nadenemo šal.

 

Želodi

Potrebujemo želode, pisane barve in črn flumaster. Želodom odstranimo kapice in jih pobarvamo v poljubne barve. Prav tako raznobarvno pobarvamo še kapice. Ko se barva posuši, lahko želodom narišemo smešne obraze in jim nadenemo kapice. Če imamo doma še kakšne druge pripomočke za ustvarjanje, lahko kapice posujemo z bleščicami, nanje nalepimo kakšno pero ali pa iz navadnih listov izrežemo trakce in jih nalepimo na kapico, da izgleda kot bi imela lase. Tako lahko ustvarjanje še popestrimo.

 

Listje

V gozdu naberimo nekaj raznobarvnih listov, doma pa poiščimo rjavo barvo, lepilo in list papirja. Na list narišemo deblo drevesa, nato pa z lepilom nalepimo naše liste na krošnjo. Naberemo liste z različnih dreves, ki jih lahko razvrstimo po barvi in uporabimo vsako barvo pri svojem drevesu, na primer zeleno, rdeče, rumeno. Tako lahko malčku tudi pomagamo pri učenju barv.
Za drugi način ustvarjanja z listi potrebujemo voščenke in bel list papirja. Liste položimo pod bel list papirja in z širokim delom voščenke podrgnemo po njem. Tako se bo na belem listu poznal odtis in lahko bomo videli, kako potekajo žile po listu.

Kategorija:   otrok, Razvoj otroka
Naslednji prispevek

Pravica do dopusta ob rojstvu otroka

18 oktobra, 2018 0