Monday, May 20, 2024
13 junija, 2012

Joga v barvah – najnovejša metoda proti stresu

By 0 987 Views

ZDA spadajo med države z najvišjo stopnjo stresa med prebivalstvom, zato je skoraj samoumevno, da si ravno v ZDA znova in znova izmišljujejo nove načine kako stres preprečiti oz. zmanjšati njegove negativne posledice. Eden izmed najnovejših takšnih ameriški proizvodov je joga s svetlobnimi učinki, piše FoxNews.


Stres lahko aktivira ali pospeši določene bolezni kot so, visok krvni tlak, diabetes, astma, osip in alergije, ter izzove nekatere psihične težave.

Čarovnija barvne svetlobe

Ko se znajdemo pod hudim psihološkim pritiskom in stresom, strokovnjaki priporočajo enominutni premor, v katerem se z globokim dihanjem poskušamo skoncentrirati in umiriti. Za vse tiste, ki so vsakodnevno izpostavljeni stresu namenjajo novo vrsto joge, »svetlobno jogo«.

Ne gre za nove vaje, ampak za popolnoma običajen način joge, v kateri je pomemben vadbeni prostor. Z različno barvno svetlobo deluje na določeno čakro, oziroma določene telesne in mentalne točke v telesu. Barva svetlobe in posamezna poza rešujeta nekatere telesne in emocionalne težave.

Z rdečo barvo okrepimo delovanje vaje na prvo čakro, ki je center naše vitalnosti povezan s količino naše energije in samozavesti.

Oranžna za seks, vijolična za misli

Oranžna luč deluje na drugo čakro, ki je zadolžena za družinske odnose, ljubezenske zveze, seks in naše čustveno življenje.

Tretja čakra, ki se nahaja v področju srca, deluje na notranje organe in na ljubezenske občutke. Za njo se »predpisuje« vadba pod zeleno svetlobo.

Z modro barvo luči vplivamo na četrto čakro, ki je svojevrsten posrednik med ostalimi čakrami, deluje pa tudi na organe kot sta srce in pljuča.

Vijolična barva je pri tem načinu joge odgovorna za miselne procese, voljo in izmenjavo snovi v telesu.

Izumitelji trdijo, da ima ta vrsta joge terapevtsko delovanje. Tečajniki se po vadbi počutijo sveže, osvobojeni stresa, ter napolnjeni s pozitivno energijo in dobrim razpoloženjem. Če je vaš vsakdanjik stresen pričnite z vajami joge in ne pozabite kupiti barvne žarnice, da boste lahko pričeli odpirati svoje čakre.

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Vnetje žrela

13 junija, 2012 0