Tuesday, May 28, 2024

Potrebujemo:


80 dag majhnih čvrstih bučk,
1 čebula,
1 strok česna,
20 dag krompirja,
1 žlica masla,
1 liter zelenjavne jušne osnove,
pol šopka kopra,
1 dl smetane (za kuhanje ali kisle),
sol,
poper.
 

Priprava:

Bučke operemo in narežemo na kocke ali kolesca. Čebulo in česen nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke.

Segrejemo žlico masla in popražimo čebulo in česen. Dodamo bučke in krompir, popražimo in zalijemo z jušno osnovo. Solimo, popramo. Zavremo in na šibkem ognju kuhamo približno 15 minut. Koper nasekljamo.

Juho pretlačimo, vmešamo smetano in potresemo s koprom.
 

Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Rak dojk: Največ lahko naredimo same

13 junija, 2012 0