Thursday, February 9, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Potrebujemo:


80 dag majhnih čvrstih bučk,
1 čebula,
1 strok česna,
20 dag krompirja,
1 žlica masla,
1 liter zelenjavne jušne osnove,
pol šopka kopra,
1 dl smetane (za kuhanje ali kisle),
sol,
poper.
 

Priprava:

Bučke operemo in narežemo na kocke ali kolesca. Čebulo in česen nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke.

Segrejemo žlico masla in popražimo čebulo in česen. Dodamo bučke in krompir, popražimo in zalijemo z jušno osnovo. Solimo, popramo. Zavremo in na šibkem ognju kuhamo približno 15 minut. Koper nasekljamo.

Juho pretlačimo, vmešamo smetano in potresemo s koprom.
 

Komentarji
Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Nova smer boja proti raku

13 junija, 2012 0