Saturday, July 20, 2024

Vas zanima, kaj pravi mlada mamica o nosečnosti? Preberite naslednjo zgodbo.


Sama ne morem trditi, da sem načrtovala otroka, ampak tudi ne-načrtovala ga nisem. Glede na to, da s partnerjem nisva imela zaščitenih spolnih odnosov in sva si pač rekla, da kar bo pa bo oziroma, ko bo pa bo. Oba sva si otroka namreč želela, ampak nisva vedela, če je pravi čas za starševstvo.

In s svojih izkušenj lahko povem, da je VEDNO pravi čas za otroka. Tudi, če bi se zgodilo prej ali pozneje, ko izveš, da si noseča se svet začne zate drugače vrteti. Čeprav se ti zdi, da še nisi pripravljena na ta korak in bi s partnerjem raje še malo počakala, verjemi, časa imaš devet mescev, da se pripraviš na prihod novega člana v družino.

Nosečnost

Devet mesecev? Po eni strani se zdi dolgo obdobje, spet z druge strani se nam zdi, da bo prekmalu prišel tisti trenutek v porodnišnici.

V teh devetih mesecih bo tvoje življenje drugačno, ampak verjemi, šele po porodu se bo zasukalo v čisto drugo smer.

Pregledi pri ginekologu, šola za starše, izbiranje pravega imena. Prvi nakupi za otroka in opremljanje otroške sobe. Spreminjaje telesa in vedno večji trebušček, jutranje slabosti, razpoloženje, ki se konstantno spreminja in še in še te čaka. Ampak vseeno je to obdobje magično. Svojega otroka namreč devet mesecev nosite pod srcem, se z njim povezujete in ga imate neizmerno rade. To je magičen čas, ko prvič začutiš neizmerno ljubezen do nekoga, ki ga pravzaprav niti še nisi spoznala.

Devet mesecev hitro mine

Devet mesecev je pri meni minilo res hitro. Od prvega ”Ojoj kaj pa zdaj?”, do veselja sedaj novopečenih starih staršev, ko sva jim sporočila veselo novico. Prvega ultrazvoka, ugotavljanja spola (s partnerjem sva se odločila, da naj bo presenečenje, vendar sva vseeno ves čas ugibala ali bo punčka, ali fantek). Ja vedno sem bila bolj okrogle postave. In ne, nisem se niti malo sekirala za to, če sem pridobila nekaj kilogramov. To je seveda popolnoma naravno in naj vas dojenčeknihče ne prepričuje drugače. Malo pred porodom so mi prijateljice pripravile zabavo za otroka (baby shower). In za tem se je vse bolj bližal tisti čas.

Že res, da sem v opisu svojih veselih devet mesecev izpustila slabe stvari. Ampak jutranje slabosti, nenehno iskanje hrane in seveda sam porod – vse to preprosto pozabiš, ko ob tebi leži tvoj otrok.

Zato vse bodoče mamice, naj vas ne bo strah nosečnosti, verjemite, da bo na koncu vse v redu, zato vam želim obilo crkljanja.

Kategorija:   Nosečnost, O nosečnosti