Saturday, July 20, 2024
6 avgusta, 2019

KAJ O VAS POVE URA, OB KATERI POŠLJETE OTROKA SPAT

By 0 955 Views

Preverite, kakšen starš ste, glede na uro, ob kateri pošljete spat svojega otroka. Gre za zgolj zabavne predpostavke, ki so zakrožile po spletu, pa vendar. Preverite, če držijo tudi v vašem primeru in se nasmejte.


Če otroka pošljete spat pred 18. uro ali prej: kot starši ste zelo natančni. Ko določite uro, se je držite. Podobno je s kosilom ali večerjo. Če rečete, da bo kosilo ob 12:30, potem tudi bo ob 12:30. Ste organiziran človek, ki vse načrtuje in ničesar ne zamudi. Od vas se lahko ljudje marsikaj naučijo.

Če otroka pošljete spat med 19. in 20. uro: za vas so pomembne minute. Ste jutranji tip, obožujete vonj po sveže kuhani kavi. Vaši otroci se zdravo prehranjujejo in nikoli ne zamudijo v šolo.

Če otroka pošljete spat med 20. in 21. uro: starševstvo vam je pisano na kožo. Poskrbite, da se otrok pred spanjem sprosti. Ne skrbijo vas podrobnosti, zmožni ste početi več stvari hkrati, kot je na primer uspavanje starejšega in hkratno dojenje mlajšega otroka. Vaš otrok je ob 20:30 pripravljen za spanje, vi pa imate vse pod nadzorom.

Če otroka pošljete spat med 22. in 23. uro: ste zelo svobodomiselni, liberalni starši. Tisti, h katerim želijo večkrat na obisk sosedovi otroci. V prijateljskem krogu vašega otroka veljate za najbolj kul starša. Ne omejujete otroka, veliko mu dovolite. Večkrat naročite dostavo hrane, ker, komu se pa ljubi kuhati.

Če otroka pošljete spat po 23. uri: pri vas se stvari odvijajo spontano, ne obremenjujete se z ničemer, niti z uro odhoda v posteljo. Včasih otrok zaspi zgodaj, včasih zelo pozno, vas pa nič ne skrbi. Ste svobodnega duha.

Kategorija:   Starševstvo