Tuesday, April 23, 2024

Orgazem lahko lajša bolečine

Vas je napadel glavobol, vi pa se izogibate spolnim odnosom. Mogoče vas bo zanimala naslednja informacija. Orgazem lahko blaži različne vrste bolečin. Med orgazmom s v telesu sprošča oksitocin, ki je odgovoren za sproščanje, ter občutke privrženosti in nežnosti. Kljub temu pa je lajšanje bolečin z orgazmom relativno kratkega roka – analgetično delovanje bo trajalo zgolj od osem do deset minut.


Trideset odstotkov žensk ima težave z doseganjem orgazma

Vsaka tretja ženska ima težave z doseganjem orgazma, okoli 80% žensk pa ima težave med vaginalnim spolnim odnosom, kažejo statistični podatki. Ženska seksualna disfunkcija, ki zajema nezmožnost doseganja orgazma je dokaj pogosta in je v nekaterih primerih povezana z zdravstvenimi težavami. Obiščite zdravnika, ki bo potrdil ali izključil bolezni ščitnice, depresijo ali diabetes.

Orgazem se z leti izboljša in okrepi

Staranje prinaša številne spremembe, ki jih ne sprejemamo ravno najbolj navdušeno, kljub temu pa se seks z leti izboljša – še posebej kakovost in število orgazmov. Orgazem je veliko lažje doseči v bolj zrelih letih. Raziskave so pokazale, da je med zadnjim spolnim odnosom orgazem doživelo 61% žensk starih med 18 in 24 leti. V primerjavi z njimi je med zadnjim spolnim odnosom orgazem doživelo 65% žensk v tridesetih letih in 70% žensk med štiridesetim in petdesetim letom starosti. Ženske z leti pridobijo veliko bogatih izkušenj, so bolj samozavestne in sproščene, zato v spolnosti tudi veliko bolj uživajo. Zaupanje in intimnosti v drugih zvezah prinašajo sproščenost in spolno samozavest žensk.

Novi položaji botrujejo pogostejšim orgazmom

Seks prakticirate zgolj v enem ali dveh položajih? Čas je, da preizkusite nekaj novega. Spremenite seksualno rutino, sprostite se in raziskujte, ženske v vsakodnevni seksualni rutini namreč težje doživljajo orgazme.

Večina žensk potrebuje čas

Za doseganje orgazma pa ženske ponavadi potrebujejo nekaj več časa. Statistike kažejo, da za orgazem potrebujejo vsaj dvajset minut aktivnosti. Vaš partner ne zdrži niti pet minut? Na srečo obstajajo vaje, ki moškim pomagajo zadrževati orgazem, če pa ne pomagajo lahko poiščete tudi zdravniško pomoč.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Borovnice in črno grozdje za boljšo imunost

20 septembra, 2013 0