Tuesday, October 3, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Kaj vse bi morali imeti v svoji domači lekarni?


Med

Med ima protivirusne, protibakterijske in protiglivične lastnosti. Pripomore pri uravnavanju krvnega sladkorja, obenem pa zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja. Med lahko nanesemo na različne opekline in druge poškodbe. Z njim zdravimo tudi aknasto kožo.

Metin čaj

Ste že kdaj slišali za domačo lekarno brez metinega čaja? Zakaj pa je pravzaprav korsiten? Metin čaj ne le, da izboljša prebavo, pač pa tudi pomirja. Prav zaradi tega je idealen za vse, ki imajo težave z nespečnostjo. Prav tako pomaga pri razdraženem želodcu. Bolečine v želodcu boste ublažili s skodelico metinega čaja, sladkanega z žlico medu.

 

Koloidno srebro

Koloidno srebro je naravni antibiotik, ki ne povzroča stranskih učinkov. Pripomore pri izboljšanju imunskega sistema in zmanjšuje občutljivost raznih okužb. Koloidno srebro so poznali že Stari Grki in Rimljani. Uporabljali so ga za zdravljenje zastrupitev s hrano. Danes se koloidno srebro uporablja predvsem preventivno. Gre namreč za homeopatsko zdravilo. Najbolje ga je uporabiti še preden zares zbolite.

 

Cink

V domačo lekarno dodajte cink. Tako kot C vitamin, je tudi cink zelo pomemben za naš imunski sistem. Priskrbite si ga lahko v obliki prehranskega dopolnila. Če pa želite poskrbeti, da boste dovolj cinka dobili že s prehrano, vam priporočamo, da zauživate več morske hrane, jeter, bučnih semen, sardin in leč.

 

Komentarji
Kategorija:   mama, Naredi sam, Nasveti
Naslednji prispevek

Zakaj potrebujete delovno obutev?

17 februarja, 2022 0