Friday, June 9, 2023
16 novembra, 2012

Kaj ženske opazujejo na drugih ženskah?

By 0 712 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Ženske pogosteje opazujejo druge ženske kot moške. Prepričati se morajo kaj je oblekla konkurenca, kakšno frizuro nosi, so dovolj suhe, je kje mogoče opaziti sledi celulita… Vse to kažejo grobi rezultati nove raziskave.


Ženske misli gredo v smer razmišljanja: Kje je konkurenca kupila čevlje ali torbico, ali njihovemu dobremu videzu botrujejo estetske operacije, kdo jim ureja pričesko…

V anketi je sodelovalo 2.000 žensk, od katerih je polovica izjavila, da se z velikim veseljem primerjajo z drugimi, pri tem dejanju pa jih zavist ne vodi.

Prav zaradi omenjenega potem ne preseneča dejstvo, da kar 80% žensk druge najraje ocenjuje na plaži, tretjino njih pa ženska lepota, prav zaradi primerljivega razloga, bolj očara kot moška.

Ženski pogled se najpogosteje ustavi na oblačilih, frizuri in polti, sledi splošni videz, celulit, barva las, velikost oprsja, čevlji in torbice. V nasprotju z moški akceptiranjem ženskega telesa, pa je ženski pogled na dekolte konkurence ostal na začelju vizualne percepcije. 

Komentarji
Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Manjši moški so bolj ljubosumni

16 novembra, 2012 0