Saturday, June 22, 2024

Koencim Q10 je naravna snov, prisotna v vsaki živi celici telesa in je odločilen element v proizvodnji energije znotraj celice. Koencim Q10 je nujen za optimalno delovanje vseh vrst celic in pomaga vzpostaviti ravnovesje v celicah! Koencim Q10 telo proizvaja samo, a v procesu staranja se količina koencima Q10 zmanjšuje zaradi bolezni, neustrezne prehrane, stresa in različnih okužb.


V hrani je koencim Q10 prisoten v majhnih količinah v mesu, žitnih jedeh, zelenjavi, jajcih, lešnikih in mlečnih izdelkih. Absorpcija koencima Q10 iz hrane se z leti zmanjšuje, zato moramo s prehranskimi dopolnili poskrbeti za dodatni vnos koencima Q10 v naše telo. Dodatki koencima Q10 nimajo nobenih znanih stranskih učinkov in lahko jih s pomočjo prehranskih dopolnil na enostaven način vključimo v našo redno prehrano.

Znanstveni dokazi o pozitivnih učinkih koencima Q10:

– močan antioksidant, ki ščiti celice pred delovanjem prostih radikalov na dva načina: uravnava pretok kisika in s tem skrbi za boljše pridobivanje energije, hkrati pa varuje pred škodljivim učinkom prostih radikalov
– povečuje energijo
– ima ključno vlogo pri imunski obrambi telesa in preprečuje širjenje rakavih celic
– ima ključno vlogo pri delovanju srca
– kot antioksidant preprečuje staranje organizma
– izboljšuje telesno in duševno čilost

Koencim Q10 je pomemben za nastajanje energije v vseh celicah! Priporočamo ga športnikom, osebam po 30. letu starosti, starejšim ljudem in osebam, ki okrevajo po operacijah ali prebolevajo težje oblike bolezni.

Še veliko več o NutriLabovem preparatu koencim Q10 in ostalih izdelkih iz NutriLabove ponudbe, lahko najdete na novi spletni strani »Natura« http://www.natura-trgovina.si/
V novi spletni trgovini ponujajo veliko izbiro različnih blagovnih znamk naravne kozmetike (Allergenics, Inika, Olivera..), prehranskih dopolnil (NutriLab) in dietnih izdelkov (My diet). Vabljeni!

Sodelujete lahko tudi v nagradni igri na http://www.natura-trgovina.si. Če pravilno odgovorite na preprosto vprašanje o koencimu Q10 ste lahko eden izmed petih prejemnikov nagrade – masaže hrbta. S koencimom Q10 do nagrade!

SODELUJ ZDAJ

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Samske ženske lažje do orgazma

13 junija, 2012 0