Monday, July 15, 2024
13 junija, 2012

Kaj veste o ženski masturbaciji?

By 0 2553 Views

Čeprav se moški večkrat šalimo na račun lastnoročnih spolnih aktivnosti, so ženske v nasprotju bolj sramežljive, zadržane in skrivnostne. Seksualni terapevti so mnenja, da bi bilo potrebno tej temi nameniti več pozornosti in poudariti mnoge zdravstvene dobrobiti masturbacije, piše WebMedicine.
 


1. Pri ženskah se normalna masturbacija pojavlja v mnogih oblikah

Raziskava ja pokazala, da se je večino žensk vsaj enkrat poskusili samozadovoljiti. Prav tako ne omenjajo neke starostne meje – dojenčki se samozadovoljujejo na da bi se tega zavedali, starejše ženske pa se redno samozadovoljujejo.

»Normalna metoda masturbiranja ne obstaja, ampak gre za širok razpon različnih načinov masturbacije,« pravi psihoanalitik Paul Joannides. Raziskava seksualne terapevtke Debby Herbenick kaže, da so prsti in vibrator najpogostejši metodi ženske masturbacije. Pogoste so tudi vibrirajoče ščetkice in nastavek tuša.
 

2. Samozadovoljevanje lahko popravi razpoloženje

»Če ste depresivni se samozadovoljujte,« priporoča seksualna terapevtka Kathleen Segraves. Med samozadovoljevanjem ste osredotočeni samo nase, brez obveznosti, da morate užitek privoščiti še komu drugemu.
 

3. Lahko okrepite vez s partnerjem

Ženske, ki se vsakodnevno samozadovoljujejo se v svoji koži počutijo bolje in samozavestnejše.

Herbenickova trdi, da ženske, ki uporabljajo vibrator, bolje funkcionirajo v navadnem seksu z moškim. Če imate težave z doseganjem orgazma se pogosteje samozadovoljujte.
 

4. Masturbacija je odličen antipsihotik

Ženske v glavnem analizirate vse kar se vam je zgodilo tekom dneva in ob podoživljanju slabih trenutkov ponovno ustvarjate stres.

»Po napornem dnevu za boljše počutje masturbirajte!« priporoča Segreveseva.
 

5. S samozadovoljevanjem proti bolečinam

Ženske, ki redno masturbirajo imajo šibkejše menstrualne krče in ublažene PMS simptome. Pogosti orgazmi preprečujejo migrene in lajšajo bolečine.

Kaj še čakate? Vzemite »stvar« v svoje roke!

 

Sorodni članki:

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Prvi zmenek

13 junija, 2012 0