Wednesday, May 29, 2024

Če same ne znate poskrbeti zase, kako boste šele poskrbele za nekoga drugega? Če se nenehno prepirate, se jezite in ste utrujene, potem ne morete dati optimuma svojim otrokom, ter partnerju in na koncu tudi sami sebi ne.


Vsakodnevni ideali v medijih od povprečne ženske danes pričakujejo popolnost v ljubezni, karieri, zakonu, materinstvu in prijateljstvu, mora biti izobražena, energična, lepa, zanimiva in polna domišljije. Skupek teh nerealnih idealov in nedosegljivi cilji privedejo do stresa, stres pa vodi v depresijo, glavobole, nervoze, povzroča visok krvni tlak, presnovne motnje in mnoge druge tegobe.

S časom ženske fizično in psihično padajo, izgubljajo voljo do življenja, izbirajo slabe in napačne odločitve, ter uničujejo svoje zdravje. Znano je, da ženski organizem drugače reagira na stres kot moški. Ženski organizem izloča več stresnih hormonov, ki se nadaljuje tudi v obdobju ko stresna situacija mine, saj ženski spolni hormoni progesteroni blokirajo hitro uničenje kortizola – stresnega hormona.

Kategorija:   Novice, Starševstvo
Naslednji prispevek

Moški so boljši šefi

13 junija, 2012 0