Wednesday, May 29, 2024

Trendi propagirajo brazilsko ali hollywoodsko depilacijo. Če pa se od trendov nekoliko odmaknemo, pa v izogib buhtenju dlak izpod kopalk, pozornost vseeno namenimo bikini predelu. Če se odločite za popolno odstranitev dlačic, ali zgolj za njihovo skrajšanje so vam na razpolago naslednje metode:


 

Vosek

 

Vosek dlačice odstrani zelo učinkovito, vendar je sam postopek izjemno boleč. Svetujemo vam, da se prepustite rokam izkušene kozmetičarke, ki se traku ne boji potegniti. V kolikor pa želite depilacijo z voskom izvesti doma, priporočamo uporabo toplega voska in nežnega losiona.

 

Mokro britje

 

Je še vedno najbolj priljubljena metoda depilacije, ki ima dve veliki prednosti: je hitra in neboleča. Uporaba brivske pene je precej boljša izbira od navadnega mila, nove britvice pa zmanjšujejo verjetnost nastanka infekcij, mozoljev in razdražene kože, ki je na intimnih delih še toliko bolj neprijetna. Po depilaciji se posipajte z otroškim pudrom.

 

Suho britje

 

Nekateri depilatorji imajo nekoliko ožji nastavek za intimno depilacijo. Pri suhem britju nikoli ne uporabljajte britvic, temveč zgolj temu namenjene depilatorje, ki so do kože nekoliko bolj prizanesljivi. Slaba lastnost depilatorjev je, da dlak ne odstranijo 100%, depilacija pa ima kratkotrajen učinek.

 

Epilacija

 

Epilacija je trajno lasersko odstranjevanje dlačic ali zgolj začasno odstranjevanje s pincetami. Izkušene kozmetičarke trdijo, da pincete naredijo več škode kot koristi. Zelo lahko prihaja do krvavitev in ranic, ki botrujejo vraščanju dlak. Pred epilacijo je potreben peeling, med epiliranjem pa je potrebno kožo dobro napeti.

 

Depilacijske kreme

 

Rešitev je v primerjavi z britjem nekoliko dolgotrajnejša, vendar se z uporabo depilacijskih krem rešimo mozoljev in infekcij. Pri uporabi je potrebna natančnost. Krema naj ostane zgolj na zunanjih površinah kože.

Kategorija:   Depilacija, Novice