Thursday, February 22, 2024

Za dober medsebojni odnos je najprej potrebno poslušati partnerja, mu posvetiti čas in ga podpirati. Ljubezen je umetnost, zato so za njeno rast in dolgotrajnost, potrebne določene veščine.


Komunikacija

V tej kategoriji razumemo eno posebej pomembno veščino: vedeti kdaj poslušati in biti podpora, kako popolnoma iskreno deliti misli in občutke, ter kako se izogniti pretirani negativni kritiki.

Poznavanje partnerja

Katera je številka njegovih čevljev? Katera je njegova najljubša hrana in katera najljubša pesem? Ob pravilni medsebojni komunikaciji boste partnerja bolje spoznali, kar je pomembno in kaže, da vam je do njega, boljše poznavanje partnerja pa vas naredi sposobne oceniti njegove želje in potrebe.

Konflikti

Veščina reševanja kriznih situacij se mora osredotočiti na temo in sedanjost, pripravljeni morate biti oprostiti ali ga prositi, in najpomembnejše – vedeti morate kdaj se umiriti!

Življenjske izkušnje

Imate načrt za primer nevarnosti? Trenirate kako ostati v formi? Raziskave kažejo, da ljudje izbirajo partnerje, ki v njihovo življenje prinesejo varnost. Pri izbiri partnerja je zaželeno, da skrbi za svoje zdravje. Sicer ni zagotovilo, vendar bo takšen partner dlje časa ob vas.

Samokontrola

Ljudje, ki imajo to lastnost so sposobni kontrolirati reakcije in svoje pomanjkljivosti pretvoriti v prednosti. Slabe dogodke znajo interpretirati kot dobre, ali vsaj dajejo priložnost, da se za dosego cilja bolj potrudijo.

Seks in romantika

Vešči na tem področju bodo vedno poskrbeli, da seksualno zadovoljijo partnerja, vzeli si bodo čas tudi za romantiko in nikoli se ne bodo jezili na partnerja, če odnos slučajno ne uspe, ter bodo vedno ostali fizično atraktivni eden drugemu.

Kontrola stresa

Naučite se kako nadzorovati dihanje, meditirati in kako koristno uporabiti tehnike za zmanjševanje stresa. Če vam uspe, boste sposobni ostati ob partnerju, tudi ob situacijah, ki vas živcirajo.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Debele deklice hitreje v puberteto

6 novembra, 2013 0