Friday, December 8, 2023

Morda prva kopel ni izpadla tako, kot ste si zamislili? Nič hudega, niste edini. Kako dojenčka navdušiti nad kopanjem, je eno najpogostejših vprašanj, s katerimi si razbijajo glavo novopečene mamice. Dobra novica je, da obstajajo enostavni načini, s katerimi lahko motivirate vašega dojenčka, da bo kopel prijetna tako zanj kot tudi za vas.


Kako dojenčka navdušiti nad kopanjem?

Izberite pravi trenutek

Pomembno je, kdaj se odločite, da je čas za kopel. Nikar ne sprejemajte takšnih odločitev takrat, ko je dojenček slabe volje, saj lahko zaradi tega podzavestno kopanje povezuje z nečim slabim. Če je zvečer preveč zaspan, se za kopanje odločite raje zjutraj. Če je lačen, je prav tako zelo možno, da pri kopanju ne bo najbolje sodeloval. Enako velja za kopanje takoj po obroku.

Poskrbite za udobje

Vaš malček je zagotovo izredno občutljiv na preveč hladne ali vroče temperature, zato poskrbite, da bo voda primerne temperature, še preden pride v stik z dojenčkom. Bodite pozorni, da je tudi ozračje v kopalnici dovolj segreto in da dojenček ne bo izpostavljen pretiranim temperaturnim razlikam.

kako-dojenčka-navdušiti-nad-kopanjem

Zabavajte se

Kopeli so odlična priložnost za zabavno druženje z vašim malčkom. Izkoristite jo in si izmislite nekaj zabavnih iger in aktivnosti, ki bodo dojenčka zamotile. Pripovedujte mu zgodbice, igrajte se z njim in njegovo najljubšo nepremočljivo igračko. Da ga pomirite, mu lahko tudi zapojete. Pomislite, kaj ima vaš malček najraje – vse to so lahko načini, kako dojenčka navdušiti nad kopanjem.

Nega po kopeli

Prehod iz kopeli nazaj na suho zna biti za dojenčka rahel šok, zato poskrbite, da bo mehka brisača takoj na dosegu. Nežno ga obrišite in bodite pozorni, da mu je dovolj toplo. Ko se koža posuši, nanjo nanesite losijon za vlaženje, da ostane hidrirana in dojenčka ne iritira. Pozanimate se lahko tudi o pomirjujočih tehnikah dojenja.

TUKAJ lahko preberete, kako pravilno držati dojenčka med kopanjem, kako dolga naj bo kopel in na kaj vse morate biti pozorni med kopanjem.

Povzeto po: What to Expect

 

Kategorija:   dojenček, Dojenček in nega
Naslednji prispevek

Naravna kozmetika za mamice in malčke

21 oktobra, 2020 0