Tuesday, May 28, 2024

Pomerite ga: zanimiv je podatek, da modrček neprimerne konfekcijske številke nosi kar 80% Britank. Najpogostejša napaka so – prevelike naramnice. Če so naramnice prevelike bodo dojke spremenile v plesalke, premajhne naramnice pa izzovejo izjemno neudobje. Med pomerjanjem se nagnite naprej, da se dojke ‘usedejo’ v košarice, šele nato modrček zapnite.


Izberite pravi model: splošno velja, da večini žensk odgovarjata dva modela – t.i. balkonska košarica in potopljena košarica. Če imate veliko oprsje vam bo najverjetneje bolj odgovarjal model z balkonsko košarico, ki dojke podpira od spodaj. Potopljena košarica dojke podpre s strani, jim da lepšo in polnejšo obliko, zato je veliko bolj primerna za manjše oprsje.

Namembnost: kupujete modrček za vsakodnevno nošenje, za športne aktivnosti, spalnico…? Če kupujete modrček za posebne prigode, kot je npr. poroka, modrček pomerite skupaj s poročno obleko.

Barva: barva modrčka za vsakdanjo uporabo se mora prilagajati barvi vaše bluze ali majice. Če ga kupujete za posebne priložnosti, kjer boste nosile čipko ali prosojno obleko, se lahko zatečete k nežnemu kontrastu, s katerim boste lažje poudarili detajle. Vendar s kontrastom ne pretiravajte.  

Modrček z žico? Če nosite košarico A ali B in želite mehak modrček brez žice, z udobjem ne boste imele težav. Pri vsaki velikosti nad B košarico, pa je lepo obliko dekolteja brez podpore žice ali kakšnega drugega tršega materiala, zelo težko doseči. Obstajajo številne prigode o nevarnosti takšnih modrčkov, vendar na srečo ne držijo vode. Če je modrček udoben z njim ne boste imele nikakršnih težav.

Kategorija:   Moda, Novice