Wednesday, May 29, 2024

Organizem in celo psihično stanje drugače potencira vnos mamil, zato je zelo težko napovedati ali se bodo spolni odnosi izboljšali ali poslabšali. Zaenkrat ni formule, ki bi odkrila vpliv mamil na spolne odnose. Učinek je odvisen od vsakega posameznika, vrste, količine in kakovosti mamila.


Alkohol

Alkohol blokira centralni živčni sistem. Alkohol povečuje spolno željo, libido se poveča, vendar je njegov vpliv na seks največkrat negativen. Alkoholne pijače povzročajo širjenje kapilar, ki lahko vpliva na erekcijo in penetracijo, saj v penis ne priteče dovolj krvi. Tako pri moških, kot pri ženskah pa preprečuje orgazem. Pri ženskah lahko privede do nezadovoljivega vlaženja vagine, posledično pa povzroči bolečo penetracijo. Koordinacija, ravnotežje in koncentracija so moteni, da o neprijetnem zadahu niti ne govorimo.

Marihuana

Marihuana neposredno ne vpliva na reproduktivne organe in njihovo funkcijo. Poveča občutljivost, še posebej na dotik. Spolni odnosi pod vplivom marihuane imajo nekakšno mistično konotacijo, pravijo številna pričanja. Številnim zgodbicam o dolžini spolnih odnosov ne gre verjeti, saj THC spreminja percepcijo časa. Seks lahko motijo napadi smeha in izguba koncentracije, želja po sladkem lahko zamenja željo po strasti.

Ekstazi

Glavna sestavina ekstazija je MDMA (3,4-metilendioksi-N-metamfetamin), stimulans z visoko psihedelično komponento. Pod vplivom te droge se sproščajo občutki ljubezni, želja po dotikih je zelo velika. Ljudje se povsem sproščeno prepuščajo spolnim odnosom z neznanci, saj se jim v tem stanju to zdi povsem normalno. Sami občutki pa vedno ne privedejo do koitusa, saj MDMA pri moških povzroča začasno impotenco. Ekstazi pogosto povzroča dehidracijo, ki moto predigro in spolne odnose.

Kokain

Kokain in ostali stimulansi povečujejo spolno slo, libido, močno erekcijo in lažje doseganje vrhunca. Ob večjih količinah je lahko vzburjenost prevelika, kar lahko privede do nezmožnosti doseganja orgazma. Kokain je med drugim tudi lokalni anestetik; nekateri ga med samim seksom potrosijo na spolovilo in tako zmanjšajo občutljivost, ter podaljšajo čas spolnega odnosa.

LSD

Halucinogeni, LSD ali nore gobe, od vseh mamil najbolj menjajo človekovo nrav in njegovo percepcijo okolice. Povzročajo številne vizualne in slušne halucinacije, ter paleto različnih občutkov, od evforije do strahu. Zaradi izrazito subjektivnega in nepredvidljivega učinka je zelo težko pojasniti, kako ta mamila vplivajo na sam spolni odnos. Nekatere stvari je enostavno bolje prepustiti domišljiji.

Dojemanje spolnosti, samo spolni odnosi in doživetja, pa so še vedno najlepši in najkakovostnejši pri polni zavesti. Vsebina članka je zgolj informativna in ne napeljuje k jemanju nedovoljenih in v večjih odmerkih tudi smrtno nevarnih narkotikov.

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Četrtina ljudi vadi zaman

25 marca, 2013 0