Monday, July 22, 2024
15 februarja, 2020

KAKO NAD OTROKOVO TRMO MED NAKUPOVANJEM?

By 0 997 Views

Najbrž vam je situacija dokaj znana. Pridete v trgovino, nabirate izdelke, otrok pa hodi ob nakupovalnem vozičku. Naenkrat zagleda igračo, sladkarijo oziroma nekaj, kar si zaželi. Ker se mora naučiti, da ne bo vedno po njegovo, mu seveda ne dovolite, da v nakupovalni voziček zmeče vse, kar želi iz trgovine. Nato pa se začne …


Kako preprečiti otrokove izpade?

Že doma se dogovorite, kakšno obnašanje pričakujete od njega in določite kazen, če dogovora ne bo upošteval.

Razdelita si naloge. Eden izmed vaju naj vozi voziček, drugi pa po okoliških policah jemlje izdelke. Teh si ne izmišljujte sproti ampak skupaj z otrokom že doma premislite, kaj potrebujete. Tako bosta oba točno vedela, po kaj sta prišla.

Otrok se bo počutil koristnega in del tima. Vedel bo, kaj so njegove naloge in kako so pomembne. Povejte mu, da mu zaupate, da bo nalogi kos.

Kljub temu se skušajte izogniti policam s sladkarijami in igračami. Tudi, če celoten nakup poteka brez težav, se lahko pri teh policah zaplete. Sladkarije raje kupite kdaj drugič, ko boste v trgovini sami, ali pa jih prihranite za konec nakupovanja.

Ne pozabite na pogovarjanje o izdelkih. Povejte otroku, kateri izdelki so dobri, kateri slabi, za kaj jih boste uporabili in iz česa so. Naredite nakupovanje kar se da zanimivo in poučno. Bistveno je, da otrok ve, da ste prišli v trgovino po izdelke, ki jih doma potrebujete in da ne boste kupili vsega, kar je na policah.

Želimo vam veliko uspeha pri naslednjih skupnih nakupovanjih. Po vsakem uspešnem nakupu pa ne pozabite pohvaliti vašega otroka.

Kategorija:   Obnašanje
Naslednji prispevek

KAKŠNI SO OTROCI, KI SE RODIJO SPOMLADI?

24 marca, 2020 0