Monday, April 22, 2024

Sprememb na telesu med nosečnostjo je veliko in čeprav morda prej niste imele nobenih večjih problemov s kožo se lahko sedaj pod vplivom hormonov začne spreminjati tudi koža, ki po navadi postane suha in uvenela. Da se temu izognete je potrebna primerna nega. Tukaj je nekaj nasvetov za vzdrževanje kože v dobri kondiciji. 


 

Ker med nosečnostjo telo porabi več tekočine za otroka, ki ga nosite, vaša koža lahko hitro postane zelo suha. Da se temu izognete je priporočljivo in hkrati tudi zaželeno, da zaužijete čim več tekočine. Najboljša izbira so nesladkani čaji, limonade ali sokovi, ki pa jih redčite z vodo. Prvi pokazatelj, da ste zaužili dovolj tekočine bo vaš urin, ki bo lepe, prosojne barve. V zimskem času je zelo koristno če z vlažilci navlažite tudi dom, kajti suh zrak in zaprti prostori še bolj prispevajo k izsušitvi kože. Če so težave večje je potrebno poseči po uporabi kozmetičnih izdelkov.

Velik krivec za drastične spremembe kože v času nosečnosti so tudi hormoni. V tem času se progesteron in estrogen pospešeno izločata. Nekatere nosečnice se pohvali z lepšo in bolj napeto kožo, številne se ukvarjajo s problemom suhe in uvenele kože. Koža lahko skeli tudi zaradi uporabe kozmetičnih izdelkov, ki dražijo kožo. Večja občutljivost je v času nosečnosti veliko krat rezultat hormonskega delovanja.

Čeprav v kopeli ni dobro dolgo vztrajati, si jo lahko vseeno privoščite enkrat na teden. Uporabljajte mila z nevtralnim pH faktorjem, še najbolje pa boste storile, če boste posegle po naravnih milih.

Rezultat iskanja slik za nosečnica v bazenu

Predvsem pozorne morate biti tudi kadar se odpravljate v bazen. Vsi bazeni niso primerni za nosečnice, številni zaradi predoziranosti klora dražijo kožo in jo dodatno izsušijo. Čeprav je plavanje med nosečnostjo zelo priporočljiva aktivnost pa morate poskrbeti tudi za svojo kožo, ki jo je potrebno dobro navlažiti s primerno emulzijo ali mlekom. Izključiti ne gre tudi možnosti, da lahko v bazenu dobite glivice, zato se po plavanju dobro osušite, saj je vlažno okolje pravi raj za glivice. Spolovila si ne umivajte z milom, ki ga uporabljate za telo, ampak z izdelki za intimno nego.

 

 

 

 

 

 

Koža se v nosečnosti razteguje in vam bo hvaležna za vsako masažo s primernimi proizvodi. Najbolj so na udaru predeli okrog trebuha, saj se tam koža najbolj razteza in potrebuje nekoliko več maščobe kot ostali deli telesa. Za predele okrog trebuha so zato najbolj primerna nežna in pomirjujoča olja s pomarančo ali mandarino.

Kategorija:   Telo in koža
Naslednji prispevek

Vse o pravilni negi kože dojenčkov, otrok in mamic

19 decembra, 2019 0