Wednesday, April 1, 2020
[Total: 3    Average: 2.3/5]

Po vsakem hranjenju stekleničko in cucelj očistite vsakega posebej, nikar ne pozabite niti na obroček, ki spaja cucelj s stekleničko. Najprej ju dobro izperite, cucelj obrnite in očistite luknjico. Nato stekleničko umijte s krtačko in toplo vodo, ter jo dobro izperite. Ob koncu dneva pa se priporoča sterilizacija, ki jo lahko opravite na naslednji način:

Stekleničko in cucelj prevrite: Vse dele stekleničke dajte v posodo z vodo in prekuhavajte vsaj pet minut. Kljub temu, da skoraj vse ‘kuhinjske’ bakterije podležejo vročini okoli 70°C, pa je zaradi ponovnega aktiviranja primitivne oblike življenja, potrebno vsaj pet minutno prekuhavanje.

Sterilizacijska tekočina ali tableta: Vse dele stekleničke dajte v posodo z vodo in dodajte sterilizacijsko tekočino ali tableto. Vsebino namakajte trideset minut, nato jo dobro izperite in obrišite.

Parni sterilizator: Je električni pripomoček, ki z izparevanjem pare vsebino razkuži v desetih minutah.

Sterilizacija v mikrovalovni pečici: Dokupite lahko posodo za sterilizacijo v mikrovalovni pečici. Postopek traja pet minut, vendar preverite, če so vaše stekleničke primerne za tovrstno sterilizacijo.

Komentarji
Kategorija:   Novice, Rast in razvoj
Naslednji prispevek

V postelji pogorim

julij 20, 2012 0