Saturday, April 13, 2024

Po vsakem hranjenju stekleničko in cucelj očistite vsakega posebej, nikar ne pozabite niti na obroček, ki spaja cucelj s stekleničko. Najprej ju dobro izperite, cucelj obrnite in očistite luknjico. Nato stekleničko umijte s krtačko in toplo vodo, ter jo dobro izperite. Ob koncu dneva pa se priporoča sterilizacija, ki jo lahko opravite na naslednji način:


Stekleničko in cucelj prevrite: Vse dele stekleničke dajte v posodo z vodo in prekuhavajte vsaj pet minut. Kljub temu, da skoraj vse ‘kuhinjske’ bakterije podležejo vročini okoli 70°C, pa je zaradi ponovnega aktiviranja primitivne oblike življenja, potrebno vsaj pet minutno prekuhavanje.

Sterilizacijska tekočina ali tableta: Vse dele stekleničke dajte v posodo z vodo in dodajte sterilizacijsko tekočino ali tableto. Vsebino namakajte trideset minut, nato jo dobro izperite in obrišite.

Parni sterilizator: Je električni pripomoček, ki z izparevanjem pare vsebino razkuži v desetih minutah.

Sterilizacija v mikrovalovni pečici: Dokupite lahko posodo za sterilizacijo v mikrovalovni pečici. Postopek traja pet minut, vendar preverite, če so vaše stekleničke primerne za tovrstno sterilizacijo.

Kategorija:   Novice, Rast in razvoj
Naslednji prispevek

V postelji pogorim

20 julija, 2012 0