Saturday, May 25, 2024

Upočasniti staranje oprsja niti ni tako težavno, v pomoč bosta vsakodnevna nega s hidratantnimi kremami in nadomestna hormonska terapija. Pomaga tudi dojenje. Več nosečnosti bo sicer pospešilo proces staranja dojk, vendar isti učinek povzročita tudi kajenje in uživanje alkohola.


Kaj lahko pokvari videz dojk?

Večje oprsje, okoljski dejavniki in indeks telesne teže so glavni krivci za ne tako privlačen dekolte. Zelo redko se zgodi, da dvojčice živijo enako življenje, zato so za takšno raziskavo več kot odlična populacija.

Enojajčne dvojčice so odgovarjale na vprašanja o življenjskih navadah: hidratacija dojk, izpostavljanje sončnim žarkom, hormonska terapija, telesna aktivnost, kajenje, uživanje alkohola in število nosečnosti.

Fotografije oprsja je posnel profesionalni fotograf, nato pa jih je poslal v analizo recenzentom. Videz dojk je pomemben dejavnik ženskega zdravja, zato so tako pridobljeni podatki zelo dragoceni.

Hidratacija preprečuje nastajanje gub, dojenje izboljša kakovost kože in tako kompenzira negativne učinke velikosti in oblike dojk po dojenju.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Zakaj se ženske po petdesetem oblačijo bolj izzivalno

12 septembra, 2012 0