Monday, July 22, 2024

Nosečnost je čas mnogih vprašanj, med drugim tudi, kako opremiti sobo za novorojenčka, da se bo počutil prijetno in kar se da domače.


Odločitev o urejanju sob in izbor opreme za otroško sobo je veliko lažja, ko bodoči starši poznajo spol otroka. Tukaj je nekaj nasvetov kako pripraviti sobico.

Rezultat iskanja slik za najlepše otroške sobe nosečnice

Roza ali modra že dolgo ni več glavni in edini izbor barv za otroške sobe. Že nekaj časa prevladajo beli in svetlo sivi toni. Tudi če starša ne poznata otrokovega spola ni nujno, da se ugibanja o tem ali bo punčka ali fantek vidi na vsakem centimetru sobe. Poskusite s kombiniranjem in dokaj prilagodljivim stilom opremljanja. Veliko lažje bomo sobico personalizirali z manjšimi dodatki, ki jih bomo tekom otrokovega razvoja tudi lažje nadomestili z novimi, kot pa denimo prebarvali vse štiri stene. Namesto tega se lahko osredotočimo le na eno steno, ki bo malo bolj izpostavljena oziroma grafično nadgrajena.

Rezultat iskanja slik za najlepše otroške sobe nosečnice

Pohištvene kose izbirajte v nevtralnih tonih, saj bodo svojemu namenu služili več časa. Nevtralna barvna shema v belih, bež (lahko tudi v naravni barvi svetlega lesa, kot je naprimer smreka) ali svetlo sivih odtenkih je najbolj hvaležna za kombiniranje z bolj živahnimi toni, na pogled pa deluje toplo in domače.

Rezultat iskanja slik za baby's room design

In če je prostor večinoma v nevtralnih odtenkih, potem si lahko več kombiniranja dopustite pri izbiri dodatkov. Tukaj lahko izbirate bolj žive barve. Pri izboru posameznih dodatkov je potrebno paziti le, da se barvno dopolnjujejo. Lahko v obliki kontrastov ali različnih variacijah ene barve. Posamezni elementi so lahko tudi črni, a naj ti predstavljajo le majhen del.

 

 

Kategorija:   Urejanje doma
Naslednji prispevek

Kakšne barve stene izbrati v otroški sobi?

27 januarja, 2020 0