Saturday, February 24, 2024
7 decembra, 2022

Kako otroka navdušiti za bolj produktivno učenje?

By 0 640 Views

Ima vaš otrok težave v šoli? Nič hudega, vse se da rešiti. Kaj lahko storite vi? Spodbujajte ga, pogovarjajte se z njim, učite se z njim. Najdite vzrok in šele, ko ugotovite, kje se skriva, lahko zares začnete reševati težavo. Tukaj pa vam predstavljamo še nekaj nasvetov, ki vam ne bodo škodili:


Naj sam poišče rešitve in se spravi iz zagat. Če snovi ne razume, ga pustite nekaj časa, preden mu jo razložite. Tudi domače naloge naj se najprej loti sam, vi pa ga le usmerjajte, če ne razume navodil.

Ne jezite se ob slabi oceni in dovolite mu napake. Z njimi in njihovimi posledicami pa naj se sooči sam.

Čeprav si zanj želite le najboljše, ga ne silite k izpolnjevanju vaših standardov. Sprejmite, da ni vedno popoln.

Naučite ga, da se v šoli uči o življenjsko pomembnih zadevah, čeprav se mu tisti trenutek zdijo ”totalna bedarija”. Če se upira matematiki, češ, da je v življenju ne bo nikoli potreboval, mu v odgovor ponudite konkretno situacijo. Odvrnite ga od učenja na pamet.

Ne pridigajte. S tem boste izgubili otrokovo zanimanje. Če se v nečem ne strinjata, organizirajte debato. Tako bo vajin pogovor hkrati poučen in zabaven.

Tudi, če je vaš otrok že v višjem razredu, na to ne glejte kot na zamujeno priložnost. Za delovne navade ni nikoli prepozno.

Kategorija:   Vzgoja