Monday, June 17, 2024
5 marca, 2015

Kako partnerju zaupati željo po odprtem razmerju

By 0 1223 Views

O odprtem razmerju smo v osnovi že pisali. Odprto razmerje je razmerje, ki partnerjema v zvezi, s spoštovanjem prej določenih pravil, dovoljuje spolne odnose tudi z drugimi ljudmi. Ponavadi govorimo zgolj o spolni potešitvi, brez čustvenega vpletanja. Konec koncev pravila odprtega razmerja določate sami.


Seveda pa lahko pretečejo tedni, meseci ali celo leta, preden željo zaupate svojemu partnerju. Sam začetek pogovora je lahko zelo boleč. V predanem razmerju so vpletena globoka čustva in odkrit pogovor marsikoga prizadene.

Odprta razmerja, kljub medsebojnemu dogovoru in nenazadnje spoštovanju, so veliko redkejša kot skoki čez plot. Prav zato je potrebno na to razmerje pogledati tudi iz partnerjevega vidika. Kaj hitro se lahko zgodi, da vas bo neprimerno tempiranje pogovora dokončno odtujilo. Zagotovo pa je to zadnje kar si od odprte zveze tudi želite. Bodite potrpežljive, ne pritiskajte in ne vztrajajte v kolikor pogovor ne poteka po vaših željah. Za končno privolitev bo potrebno vsaj deset poglobljenih pogovorov.

Kako pričeti pogovor?

Kar tako, mimogrede

Pričnite taktično in odprto zvezo omenite izven konteksta. Na ta način boste dobili prve povratne informacije. Bo partner napel ušesa, bo besede preslišal? Veliko ljudi odprtega razmerja sploh ne pozna. Mogoče je med njimi tudi vaš partner. Skupaj  si oglejta kakšen tematski film, ter ga pokomentirata. V partnerjevo podzavest vsadite prvo seme.

Zgodbe o uspehu

Naslednjič ko pogovor nanese na odprto razmerje mimogrede omenite srečno zgodbo ali dve. Če poznate kakšen par (čeprav skoraj nemogoče) podajte pozitivne izkušnje. Lahko pa uporabite primere uspešnih znanih zakoncev, ki se poslužujejo odprtih razmerji: Will Smith, Jada Pnkett… Vaš cilj ob koncu pogovora je zavedanje partnerja, da odprto razmerje le ni takšen bav-bav in se ne razlikuje od običajnih partnerstev.

Druženje s podobno mislečimi pari

Lahko se udeležite kakšnega svingerskega druženja. Namen obiska naj bo družba, druženje in ne seks. Obisk takšnih klubov ,pa jeza nepripravljenega partnerja, pogosto prevelik šok. Kot alternativo lahko izberete kakšen drugačen klub (plesni, disko…), ter se za začetek zgolj spogledujete z neznanci. Ista vrsta ptic se zbira na svoji veji. Veselite se neštetih možnosti.

Gre samo za seks

Pred samim dogovorom in ključnim dejanjem morate sprejeti jasna pravila. Zadnja stvar, ki si jo želite je, da vas partner pusti v posteljo z drugim, sam pa pobegne s prvo žensko, ki mu prekriža pot. Velja tudi obratno. Povejte odkrito in jasno: Gre za seks, čustvene nezvestobe ne bom prenašal/a. Pravila naj bodo jasna. Spoštujte jih.

Pojasnite zakaj

Kot za skoraj vsako kupljeno stvar v zakonu, boste morali tudi v primeru hrepenenja po odprti vezi odgovoriti na vprašanje: Zakaj? Razložite mu, zakaj je odprta zveza boljša od trenutnega stanja. Vas razžira dolgočasje, bi radi popestrili spolno življenje, se ob partnerju enostavno ne morete več sprostiti, je vajin odnos zgolj rutina… Nad odzivom boste presenečeni! Pa sploh ne negativno.

Iskrenost

Zapomnite si, bodite iskrene/i. Vaša želja po odprtem razmerju bo za partnerja velik šok. Marsikdo se bo že od samega šoka težko sestavil. Kot prvo bo predlog sprejet s samimi negativnimi čustvi: žalostjo, razočaranjem, ljubosumjem in celo jezo. Edini način inhibicije negativnih čustev sta iskrenost in poštenost. Mogoče ne bosta delovali takoj, vendar se boste z njuno pomočjo sčasoma spet približali svojemu partnerju. Iskreno in pošteno povejte, zakaj razmišljate o odprti zvezi!

Vzemite si čas

Vzemite si čas, ne bodite nestrpni in dogodkov ne prehitevajte. Potrpežljivost je mati modrosti. Ne pričakujte takojšnje privolitve. Kot smo dejali ,lahko do prvega pozitivnega odziva čakate tedne in mesece, v nekaterih primerih celo več let. Nekateri partnerji se pač ogrevajo dalj časa.

Če parterja ljubite boste počakale. Sprememba življenjskega sloga, še posebej v spolnosti, ni mačji kašelj. Samo pomislite koliko discipline je potrebno, da se pripraviš za tek vsak drugi dan. Skok v drugo posteljo, ob seveda privolitvi partnerja, pa potrebuje še nekaj več časa in reda.

Ni nujno, da partner privoli v odprto zvezo, tega si nikakor ne smete izbiti iz glave. Mnogi ljudje tega ne odobravajo, zato ne bodite presenečeni, če je med njimi tudi vaš partner.

Če svojega partnerja ljubite ga ne boste silili v nekaj, kar ne želi početi. Kljub temu pa boste na koncu morda presenečeni in nagrajeni.

foto: real-dating

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Posledica zniževanja krvnega tlaka

6 marca, 2015 0