Thursday, July 18, 2024
9 marca, 2020

KAKO PRAVILNO SHRANIM AVOKADO IN GA PONUDIM OTROKU?

By 0 1438 Views

Avokado je superživilo in če smo še nekaj let nazaj z začudenjem pogledali, ko smo slišali njegovo ime, ga danes že dobro poznamo. Nekateri ga ne marajo, drugi brez njega na zmorejo. Pa veste, da ga vaši malčki lahko uživajo že od četrtega meseca dalje?


Otrok ne bo pojedel velike količine avokada, zato ga morate pravilno shraniti. Poskrbeti morate, da bo ohranil svojo strukturo in svežino.

Eksperimenti so pokazali, da avokado ostane najbolj svež v vodi. Hranili so ga na različne načine. Shranjevali so ga v za to namenjenih vrečkah, postavljali so ga ob bok čebuli, olju, limoni, limeti, jabolkam in še čem. V vsem naštetem je zgnil veliko prej kot položen v navadno vodo.

Pa veste, kako ga pripraviti?

Kuhanje ni potrebno. Za otroke, sploh za tiste najmlajše, je že dovolj, da ga pretlačite z vilicami. Dodate mu lahko različno sadje, kot so banane, jabolka, breskve in podobno. Od osmega meseca dalje ga lahko otroku ponudite tudi v kombinaciji z jogurtom.

Zakaj je tako zdrav?

V avokadu najdemo različne zdravilne snovi. V njem se nahajajo vitamini A, B1, B2, B6 in C, magnezij, natrij, kalcij, železo, fosfor in drugo. Ker ob teh vsebuje tudi snovi, pomembne za možgane in razvoj, je odlična izbira za uvajanje dojenčka v gosto prehrano. Vsebuje tudi koristne maščobe.

Kategorija:   Prehrana