Thursday, May 23, 2024
21 februarja, 2022

Kako preprečiti slabost v avtu?

By 0 1589 Views

Je tudi vašemu otroku med vožnjo na daljše razdalje pogosto slabo? Ne zaležejo niti tablete proti slabosti, triki z zalepljenim popkom itd.? V resnici se slabosti v avtu zelo enostavno znebite. Poskrbite, da vaš otrok sledi spodnjim nasvetom.


Poskrbite, da gleda naravnost, ne navzdol ali nazaj

Najbrž ste že slišali, da si pri tem lahko pomagamo tako, da smo osredotočeni s pogledom naprej na cesto, saj gledanje skozi stransko okno, kjer okolica in njeni elementi drvijo mimo nas, zadevo še poslabša, lahko pa jo tudi povzroči.

Ne dovolite, da se na pot odpravi s praznim želodcem

Če pred vožnjo jeste, naj bo hrana gosta. Če načrtujete daljšo pot, morate, preden sedete v avto, nujno nekaj pojesti. Prazen želodec ni dobra izbira, saj ga bo, če ga ne boste vi, napolnila želodčna kislina.

Omejite količine zaužite tekočine

Prav tako pred vožnjo ne pijte večjih količin vode oz. druge tekočine, saj bo ta pljuskala v želodcu, kar bo povečalo slabost. Med potjo zaužijte tekočino po požirkih.

Zamotite ga

Otroci so k slabosti nagnjeni še bolj kot odrasli, težava pa je tudi v tem, da si sami ne znajo pomagati.  Zato jih, hkrati z upoštevanjem zgornjih nasvetov, skušajte nekako zamotiti. Pogovarjajte se in jih veliko sprašujte, lahko se igrate tudi kakšno besedno igro. Nikakor pa jim ne dajajte tablice, računalnika ali telefona, saj bo jim ob gledanju premikajočih se slik, slabo še bolj. V poštev ne pridejo niti knjige, saj jim lahko ”leteče” črke ob premikanju povečajo stopnjo slabosti.

Kategorija:   otrok, Zdravje
Naslednji prispevek

Kako povečati otrokovo samopodobo?

21 februarja, 2022 0