Saturday, June 15, 2024

V jesenskem času se temperature čez dan pogosto spreminjajo. Tako je zjutraj lahko le nekaj stopinj, čez dan pa se ogreje na dvajset ali več.


Zaradi teh konstantno spreminjajočih se temperatur, pogosto ne vemo kako naj se oblečemo, kaj šele kako naj oblečemo otroka. Nekateri pravijo, da mora otrok vedno imeti en sloj več kot odrasel, spet drugi pravijo, da ne sme ven brez kape. A koga naj sedaj poslušamo?

Res je, da dojenčke hitreje zebe, predvsem pa ne znajo povedati kdaj jim je hladno. Zato je najbolje, da jih oblačimo po principu čebule. Tako lahko vedno slečemo vrhnji sloj v primeru, da se nam zdi toplo.
Tako dojenčka na primer napravimo v bodi s kratkimi rokavi debelejše hlače in nogavičke, čez bodi damo majico z dolgimi rokavi in jopico. Za doma ima lahko tudi samo bodi z dolgimi rokavi in hlačke z nogavicami /samo žabice.

Dojenčkom, ki se vozijo v lupinici, moramo vedno sleči bundice ali kakšne debelejše jopice zaradi varnosti. Če so otroci že starejši in se odpravljamo na daljšo vožnjo je tudi priporočljivo, da se slečejo, saj jim v tem primeru ne bo hladno ko bodo šli ven iz avta.

Če dojenčka peljemo v vozičku in imamo zanj pripravljeno zimsko vrečo ga tudi ne smemo preveč obleči da mu ne bo prevroče.
Pri nošenju v nosilkah upoštevamo pravilo, da s tako mama (ali kdorkoli bo nosil otroka) kot otrok oblečeta en sloj oblačil manj, saj se grejeta s telesno toploto.

Predvsem je pomembno da si zaupamo, smo prepričani vase, saj sami najbolje vemo, kaj je dobro za našega otroka.

Kategorija:   dojenček, Dojenček in nega
Naslednji prispevek

Dojenje in njegove prednosti

20 oktobra, 2018 0